Asexual Awareness Week: Πόσα γνωρίζεις για τους ανθρώπους που είναι ασέξουαλ;

20/10/2015

Η εβδομάδα που διανύουμε (19- 25/10) είναι αφιερωμένη στην ασεξουαλικότητα (Asexual Awareness Week). Μια εβδομάδα που απευθύνεται στην κοινωνία, ώστε να αντιληφθεί την ύπαρξη των ασέξουλ ανθρώπων, καταρρίπτονας τα όποια στερεότυπα.

Θέλοντας να μετέχουμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια, σας παραθέτουμε κάποιες σχετικές ερωταπαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να κατάβετε καλύτερα την έννοια της ασεξουαλικότητας.

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένας άνθρωπος είναι ασέξουαλ;

Πρόκειται για ένα άτομο, το οποίο δεν νιώθει σεξουαλική έλξη!

Είναι δηλαδή κάποιος που επιλέγει να μην κάνει σεξ;

Όχι! Η ασεξουαλικότητα αποτελεί μέρος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, όπως η ομοφυλοφιλία, η ετεροφυλοφιλία και η αμφιφιλοφιλία. Δεν είναι επιλογή.

Οι ασέξουαλ κάνουν σχέσεις;

Όπως συμβαίνει με όλους μας, κάποιοι επιθυμούν να βρίσκονται σε σχέση και κάποιοι όχι. Ένα ασέξουαλ άτομο μπορεί να βρει θελκτικό ένα άλλο άτομο, να νιώσει ρομαντικά μαζί του και να το ερωτευτεί. Τα συναισθήματα αυτά δεν σχετίζονται με τη σεξουαλική διάσταση.

Οι ασέξουαλ έχουν προτιμήσεις ως προς το φύλο;

Ναι! Κάποιοι ασέξουαλ περιγράφουν τον εαυτό σους ως heteroromantic (ρομαντισμός που εκφράζεται προς το αντίθετο φύλο), homoromantic (προς το ίδιο φύλο), biromantic (και στα 2), panromantic (όταν το φύλο δεν παίζει κανέναν ρόλο).

Οι ασέξουαλ βγαίνουν μόνο με άλλους ασέξουαλ;

Όχι, μιας και κανείς δεν μπορεί να καθορίσει εκ των προτέρων ποιον θα ερωτευθεί.

Η ασεξουαλικότητα έχει να κάνει με κάποια ψυχική διαταραχή;

Όχι! Δεν υπάρχει καμία επίσημη έρευνα που να συνδέει την ασεξουαλικότητα με κάποια ψυχική διαταραχή. Αντίθετα πρόσφατες μετρήσεις “δείχνουν ότι τα ασέξουλ άτομα παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά ψυχοπαθολογικών περιστατικών σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό”.

Μήπως είναι ασέξουαλ γιατί δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τον κατάλληλο άνθρωπο;

Σοβαρά τώρα; Αυτό δεν έλεγαν και για τους ομοφυλόφιλους;

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!