Το τραγικό τέλος μιας τρανς γυναίκας και το μήνυμα που όλοι οφείλουμε να ακούσουμε

18/10/2015

Πριν από λίγες μέρες η Ashley Hailstorm, μία νεαρή τρανς γυναίκα από τη Γιούτα των ΗΠΑ, ανέβασε στο Facebook ένα μήνυμα πολύ διαφορετικό από αυτά που συνήθιζε να ανεβάζει. Ένα μήνυμα που αποκάλυπτε την απόφασή της να αυτοκτονήσει.

“Από πολύ μικρή μου έλεγαν ότι άνθρωποι όπως εγώ είναι φρικιά και βδελύγματα. Ότι είμαστε άρρωστοι στο κεφάλι και ότι η κοινωνιά μας μισεί. Αυτό με έκανε να μισώ αυτό που είμαι! Προσπάθησα τόσο πολύ να είμαι όπως ο καθένας, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις. Δεν αντέχω να ζήσω άλλη μια μέρα, οπότε θα αυτοκτονήσω…”

6347777_1444871069.5756_r

Λίγες στιγμές αργότερα η Ashley βρίσκεται στη μέση κεντρικού δρόμου, όπου σύμφωνα με την αστυνομία χτυπήθηκε από φορτηγό.

“Πρόκειται για μια προμελετημένη πράξη. Με βάση τις μαρτυρίες το θύμα πετάχτηκε μπροστά στο όχημα”, υποστηρίζει η σχετική αναφορά.

“Όλα δείχνουν ότι ο οδηγός προσπάθησε να κάνει μανούβρες με στόχο να την αποφύγει. Αλλά στάθηκε αδύνατο”.

H Ashley δεν αυτοκτόνησε μόνο γιατί πίστευε ότι ίσως έτσι βρει τη λύτρωση που αποζητούσε. Θέλησε η πράξη της να μεταφέρει και ένα σημαντικό μήνυμα. Ένα μήνυμα που η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να ακούσει, μιας κι αποτελεί τον πραγματικό ηθικό αυτουργό.

“Δεν θέλω να είμαι απλά μία ακόμη δολοφονία μιας τραγικής στατιστικής μέτρησης. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν ότι δεν είμαι ακόμη ένα πρόσωπο κάποιου ατόμου που δεν γνώρισαν ποτέ. Ήμουν ζωντανή.

Πιστεύω ότι τα τελευταία μου λόγια μπορούν να βοηθήσουν, ώστε η κοινωνία να αλλάξει και να μην υπάρχουν άλλα άτομα σαν κι εμένα.

Παρακαλώ βοηθήστε να γίνει αυτή η αλλαγή, γιατί τρανς άνθρωποι υπάρχουν παντού. Μπορεί να μην γνωρίζετε ποιους πληγώνετε μέχρι να είναι πολύ αργά. Σας παρακαλώ διορθώστε την κοινωνία”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!