Στην lgbt κοινότητα στρέφει τον ενδιαφέρον της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Ήδη, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο γραφείο «Destsetters / Travel by Interest», η ΕΞΘ διοργάνωσε σχετική ημερίδα για τα μέλη της, με θέμα τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά τουρισμού της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που χρειάζεται να αναληφθούν, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να ενταχθεί ως προορισμός στους ταξιδιωτικούς «χάρτες» της Lesbian, Gay, Bisexual, Trans (LGBT) αγοράς στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε ουσιαστικός διάλογος με ξενοδόχους και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και αναζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματική προσέγγιση του LGBT κοινού μέσα από εξειδικευμένα κανάλια επικοινωνίας και δημοσιότητας, ενώ εξετάστηκαν πρακτικές για την ανάπτυξη του «Gay Friendly» χαρακτήρα καταλυμάτων.

Υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων ότι το τουριστικό προϊόν της πόλης είναι ανταγωνιστικό, καθώς διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις τους, δηλαδή κουλτούρα, τέχνη, γαστρονομία και διασκέδαση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς, καθώς είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με όλους τους φορείς και τις οργανώσεις που επιδιώκουν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!