Leather Pride του Άμστερνταμ: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε

Πέντε μέρες θα διαρκέσει φέτος το Amsterdam Leather Pride, που θα περιλαμβάνει πολλά πάρτυ για φετιχιστές και λάτρεις των δερμάτινων ρούχων και αξεσουάρ.

Τα events θα απλώνονται σε σχεδόν όλη τη πόλη και τις πέντε μέρες (21-26 Οκτωβρίου), γι’ αυτό πριν πάτε καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τη σχετική ιστοσελίδα όπου περιλαμβάνονται όλα ανά ημέρα!

leather_pride_netherlands

Κάθε χρόνο το επισκέπτονται χιλιάδες LGBT άτομα από όλη την Ευρώπη και φέτος θα πραγματοποιηθεί με νέους διοργανωτές. Περιλαμβάνει events τόσο σε εξωτερικούς όσο και κλειστούς χώρους, με το μεγαλύτερο να είναι το «Damage» (24 Οκτωβρίου).

Το Amsterdam Leather Pride είναι μια ετήσια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Άμστερνταμ από το 1996 στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου. Απευθύνεται ειδικά σε ομοφυλόφιλους άνδρες με δερμάτινο φετιχισμό. Παρόμοιες διοργανώσεις πραγματοποιούνται επίσης σε διάφορες άλλες πόλεις, για παράδειγμα στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Πρώτα χρόνια

Τον Οκτώβριο του 1995, το Motor Sportclub Amsterdam (MSA), μια ένωση για ομοφυλόφιλους άνδρες με δερμάτινο φετίχ, έκλεισε 25 χρόνια ζωής. Αυτό γιορτάστηκε με ένα μεγάλο διήμερο πάρτι στο Hotel Arena. Προσέλκυσε περισσότερους από 1000 επισκέπτες από Ολλανδία και το εξωτερικό. Αυτό ενέπνευσε τον Martijn Bakker, ιδιοκτήτη του καταστήματος φετίχ RoB στο Warmoesstraat, να δημιουργήσει τη δική του παρέλαση υπερηφάνειας. Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1996. Και ήταν ισοδύναμη με το Άμστερνταμ Gay Pride που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Το Amsterdam Leather Pride αποτελούσε αρχικά μια εβδομάδα πάρτι μαζί με διάφορες δραστηριότητες. Τα πρώτα χρόνια υπήρχε επίσης ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γυναικών με, μεταξύ άλλων, διαλέξεις, ταινίες και παραστάσεις στον τομέα του λεσβιακού SM.

Μετά το 2000, η ​​διάρκεια του Amsterdam Leather Pride μειώθηκε από μια εβδομάδα σε ένα σαββατοκύριακο. Με τα πάρτι του Playgrounds να είναι το επίκεντρο. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των επισκεπτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό αυξήθηκε σε περίπου 2000.

Στις αρχές του 2015 η διοργάνωση της εκδήλωσης αναλήφθηκε από τον ιδιοκτήτη του λέδερ μπαρ The Eagle. Σήμερα το Amsterdam Leather Pride διαρκεί τέσσερις μέρες και υπάρχουν δραστηριότητες σε διάφορα μπαρ στο Warmoesstraat και αλλού.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!