Ν. Ξυδάκης: “Η Περιστέρη λέει π…. για την Αμφίπολη και τον Ηφαιστίωνα”

05/10/2015

Με απίστευτα μειωτικούς χαρακτηρισμούς φέρεται να καταφέρθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης κατά της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αναφορικά με τις αποκαλύψεις της για την Αμφίπολη. Ο ίδιος πάντως διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima έξω από την Ολομέλεια της Βουλής, στο περιστύλιο, στο περιθώριο της εκλογής προέδρου της Βουλής, δημιουργήθηκε ένα άλλο «πηγαδάκι» με τον Ν. Ξυδάκη με θέμα την… Αμφίπολη.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις για τον Ηφαιστίωνα ως π…. (χρησιμοποίησε την γνωστή ελληνική έκφραση απαξίωσης), λέγοντας μάλιστα ότι η Κατερίνα Περιστέρη κλήθηκε να διαχειριστεί μία ανακάλυψη πολύ μεγαλύτερη του βάρους της ως αρχαιολόγου: «Δεν είδα ποτέ καμιά δημοσίευσή της σε επιστημονικό περιοδικό» έλεγε.

Ξυδάκης: Δημοσιογραφική αθλιότητα

Με ανάρτησή του στο twitter, ο ίδιος ο κ. Ξυδάκης διέψευσε ότι έκανε τέτοια αναφορά.

«Δήθεν «δήλωσή» μου για Αμφίπολη στο @tovima.gr: Μετά 30 χρόνια στο επάγγελμα, ανακαλύπτω τι σημαίνει δημοσιογραφική αθλιότητα #vimapolitics» ανέφερε.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!