Πάπας Φραγκίσκος: “Όχι στους gay γάμους”

05/10/2015
Pope Francis salutes the crowd during his weekly general audience in St. Peter's square at the Vatican on May 22, 2013. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)

Την αντίθεσή του στην αναγνώριση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε εκ νέου ο Πάπας Φραγκίσκος στη χθεσινή λειτουργία στο Βατικανό για τη Σύνοδο με κύριο θέμα την οικογένεια στη σύγχρονη εποχή.

Η ομιλία του στη λειτουργία είχε αρκετές αναφορές στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, με τον Ποντίφικα να επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Καθολικής Εκκλησίας στο ζήτημα. «Το όνειρο του Θεού για το πιο εκλεκτό Του δημιούργημα, τον άνθρωπο, είναι να τον δει να ολοκληρώνεται στην ένωση αγάπης άνδρα και γυναίκας» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία, αναλύοντας σε άλλο σημείο το «πραγματικό νόημα της ένωσης και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας στο σχέδιο του Θεού».

Έμμεση αναφορά, έκανε όμως, και στην υπόθεση με τον πολωνό ιερέα- μέλος επιτροπών του Βατικανού που παραδέχθηκε δημοσίως σε συνέντευξή του πως είναι ομοφυλόφιλος, προκαλώντας την αντίδραση της Αγίας Έδρας, η οποία και τον έπαυσε στη συνέχεια από τα καθήκοντά του.

«Μία εκκλησία με τις πόρτες κλειστές προδίδει τον εαυτό της και την αποστολή της» σχολίασε ο Πάπας Φραγκίσκος, λέγοντας πως «ο άνθρωπος που σφάλλει πρέπει πάντα να βρίσκει κατανόηση και αγάπη».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!