Καταγγελία για παραβίαση απορρήτου ασθενούς στο Ερρίκος Ντυνάν

29/09/2015
Ôï óÞìá ôïõ íïóïêïìåßïõ Åññßêïò ÍôõíÜí óôçí ÁèÞíá, ÐáñáóêåõÞ 14 Óåðôåìâñßïõ 2012. Ôçí áðüöáóç ãéá ôçí åýñåóç åðåíäõôÞ Þ áãïñáóôÞ ðÞñå ôï Ä.Ó ôïõ íïóïêïìåßïõ ìåôÜ ôç ãåíéêÞ óõíÝëåõóç ôùí ìåôü÷ùí. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÊÇÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÉÄÇÓ

Καταγγελία εις βάρος του ιδιωτικού νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” έγινε από ασθενή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον υποχρέωσαν να δώσει τα πραγματικά του στοιχεία προκειμένου να εξεταστεί για τον HIV/AIDS.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

Πήγα στις 25-09-2015 να κάνω εξετάσεις για AIDS (HBsAg, Anti-HBs, Anti-HCV, Anti-HIV I&II) στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Με υποχρέωσαν να δώσω τα πραγματικά μου στοιχεία. Αν είναι δυνατόν! Η δήλωση του πραγματικού ονοματεπώνυμου για HIV τεστ απαγορεύεται από τον νόμο. Αλλά ακόμα και να μην ισχύει αυτο, απαγορεύεται από την ιατρική και ανθρώπινη δεοντολογία. Φαίνεται πως κάποιοι δεν σέβονται τίποτα και ξεχνάνε ότι είναι: Ιατροί που υπόκεινται στον όρκο του Ιπποκράτη. Μα πάνω απ όλα άνθρωποι.

Τους έδειξα την σχετική οδηγία και χαρτιά από τη Μονάδα Λοιμώξεων δημόσιου νοσοκομείου που έγραφε μόνο τα αρχικά από το ονοματεπώνυμο μου. Τους ειπα πως το HIVtest γίνεται ανώνυμα και εμπιστευτικά. Τίποτα αυτοί.
Με απείλησαν πως θα με άφηναν χωρίς ιατρική βοήθεια και δεν θα δεχόντουσαν να κάνω εξετάσεις αν δεν τους έδινα το πραγματικό μου όνομα. Δεν δεχόντουσαν κάποιο ψευδώνυμο. Απαιτούσαν να τους δείξω βιβλιάριο ή ταυτότητα.
Τελικά δήλωσα το όνομα μου και έκανα το test γιατί είχα ανάγκη να μάθω σε 2 ώρες αν είμαι οροθετικός ή όχι.

Με Εκτίμηση,

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!