Η άποψη του Matt Damon για τους gay ηθοποιούς

29/09/2015

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού, σχετικά με το αν πιστεύει ότι είναι δύσκολο για έναν ανοιχτά gay ηθοποιό να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ. Απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου, ο Damon υποστήριξε:

“Θυμάμαι τον Rupert Everett που ήταν ανοιχτά gay και αυτός ο τύπος- πιο όμορφος από τον οποιονδήποτε, ένας ηθοποιός με κλασική παιδεία- είναι δύσκολο να διαφωνήσεις ότι δεν χτυπήθηκε από το γεγονός ότι ήταν out.

Πρέπει να κρύβεις τη σεξουαλικότητά σου για είσαι πιο εκλυστικός στο κοινό.

Σχετικά με τους ηθοποιούς, πιστεύω ότι είσαι καλύτερος ηθοποιός όσο λιγότεροι άνθρωποι ξέρουν για εσένα.

Και η σεξουαλικότητα είναι ένα μεγάλο κομματι σε αυτό. Είτε είσαι straight είτε gay, οι άνθρωποι δεν πρέπει να γνωρίζουν τίποτα για τη σεξουαλικότητά σου, γιατί αυτό είναι ένα από τα μυστήρια που θα πρέπει να παίζεις…”

Αργότερα ο ίδιος εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ellen DeGeneres, δηλώνοντας εκνευρισμένος από τον τρόπο που επικοινωνήθηκε η δήλωση αυτή.

“Προσπαθούσα να πω ότι οι ηθοποιοί είναι πιο επιδραστικοί όταν είναι ένα μυστήριο. Σωστά; Και κάποιος το πήρε και είπε ότι εγώ υποστήριξα ότι οι είναι καλύτερο για τους gay ηθοποιούς να μείνουν στη ντουλάπα. Το οποίο είναι χαζό, αλλά είναι οδυνηρό όταν λέγονται πράγματα που δεν πιστεύεις…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!