Έφηβη κάνει “coming out” στην οικογένειά της καταλάθος

25/09/2015

Κάθε “coming out” ιστορία είναι ξεχωριστή. Όπως για παράδειγμα αυτή που θα “παρακολουθήσετε” παρακάτω.

Η Katie είναι ένα 16χρονο κορίτσι που από ότι φαίνεται αποκάλυψε τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, καταλάθος. Αφορμή στάθηκε μια συζήτηση με την ομοφοβική γιαγιά της.

“Μάλλον έκανα καταλάθος coming out στην οικογένεια μου, με τον χειρότερο πιθανό τρόπο”

“Η γιαγιά μου έλεγε ότι οι gay θα πάνε στην κόλαση και δεν ήθελα να διαχειριστώ όλο αυτό οπότε ξεκίνησα να φύγω”

“Η ξαφέρφη μου με ρώτησε που πάω”

“Στην κόλαση προφανώς”

“Τι έκανα;”

Αυτά είναι τα μηνύματα που έστειλε η Katie στη φίλη της και που ανέβασε μετά στο Facebook με το σχόλιο: “Τα πιο τρομακτικά 5 λέπτα της ζωής μου, αλλά τώρα αυτό τελείωσε. Είμαι περήφανη για αυτό…”

tumblr

Από ότι φαίνεται πάντως, η ιστορία είχε αίσιο τέλος. Μετά από απαίτηση των φίλων της, η Katie ανέβασε την επόμενη ημέρα τη συνέχεια της ιστορίας της.

“Η πόρτα είχε κλείσει προτού συνειδητοποιήσω τι είχα πει και τότε έτρεξα στο μπάνιο, όπου έστειλα και τα μηνύματα”

“Ενώ κρυβόμουν στο μπάνιο, η ξαφέρφη μου χτύπησε την πόρτα”

“”Μπορείς να βγεις τώρα’, μου είπε…”

“Τελικά βρήκα καταφύγιο στο δωμάτιό της”

“Προφανώς, αφού έφυγα από το δωμάτιο, η γιαγιά μου γύρισε στην μητέρα μου και της είπε κάτι του τύπου ‘Πως επιτρέπεις στην κόρη σου να γίνει queer;'”

“Η μητέρα μου, η θεία μου και ο θείος μου στάφηκαν προς τη γιαγιά μου και ακούστηκαν κάποιες φωνές”

“Μετά από λίγο, η μητέρα μου ήρθε επάνω και μου είπε ότι με υποστηρίζει ανεξάρτητα από το οτιδήποτε και μετά φύγαμε χωρίς να μιλήσουμε στη γιαγιά μου”

“Η γιαγιά μου πήρε τηλέφωνο την επόμενη μέρα για να ζητήσει συγγνώμη. Δεν έχω ιδέα πόσο αληθινή ήταν αυτή η συγγνώμη γιατί η μήτερα μου μίλησε μαζί της, πάντως εξακολουθώ να είμαι καλεσμένη τα Χριστούγεννα”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!