Έξυπνες αγορές και οικονομική κρίση

31/12/2010
antivirus magazine διαφήμιση

Η οικονομική κρίση μας επιβάλει να βρίσκουμε τρόπους να ντυνόμαστε έξυπνα και οικονομικά. Δεν μας επιβάλει όμως να ντυνόμαστε χωρίς στύλ και άποψη. Σε ουδεμία περίπτωση δεν μας επιβάλει να προσέχουμε λιγότερο τον εαυτό μας.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για να έχετε ένα μοναδικό στύλ και τα χρήματα σας στην τσέπη.

1. Το γούστο είναι σημαντικότερο από τα χρήματα.

2. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να επενδύσετε στη γκαρνταρόμπα σας. Ο έξυπνος όμως άνδρας γνωρίζει τι πρέπει να αγοράσει και τι να αποφύγει.  

3. Επιλέξτε οικονομικά καταστήμα τα οποία έχουν στύλ.

Υπάρχουν πολλά καταστήματα τα οποία διαθέτουν υπέροχα ρούχα σε οικονομικές τιμές. Μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα όπως το H&M, Zara, Bershka, Massimo Dutti, Pull & Bear και πολλά άλλα υπέροχα ρούχα σε υπέροχες τιμές. Το σημαντικό είναι όταν αγοράζετε ρούχα από αυτά τα καταστήματα  και όχι απο κάποιο μεγάλο όνομα, είναι να δημιουργήσετε το προσωπικό σας στυλ. Ο τρόπος με τον οποίο θα τα συνδυάσετε είναι το μεγάλο μυστικό.

4. Προσοχή στις εκπτώσεις και τις προσφορές.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν στο να αγοράσουν ρούχα στις εκπτώσεις. Μπορεί η έκπτωση να είναι ενδιαφέρουσα αλλά πρώτα ρωτήστε τον εαυτό σας, πότε θα το φορέσετε και κυρίως μη ξεχνάτε τι υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σας. Με αυτά τα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε κάτι το οποίο έχετε πραγματικά ανάγκη.

5. Κάντε ψώνια σε καταστήμα stock και outlets.

Πλέον φορούμε όλοι μας περσινά ρούχα, διότι το καλό της οικονομικής κρίσης είναι οτι η μόδα μας επιτρέπει να κάνουμε αυτή την επιλογή. Στα καταστήματα αυτά μπορείτε να βρείτε επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ σε πολύ καλές τιμές. Το γνωστό σε όλους μας Factory Outlet στο Νέο Φάληρο ( επί της Πειραιώς ) και στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομιού της Αθήνας είναι ένα καλό παράδειγμα. Πρόσφατα το πολυκατάστημα Attica άνοιξε στο Factory Outlet του αεροδρομιού outlet με επώνυμες μάρκες και καλές τιμές. 

6. Δώστε έμφαση στα αξεσουάρ.

Το καλό με τα αξεσουάρ είναι οτι δεν κοστίζουν πάντα πολύ ακριβά. Μπορείτε να βρείτε αξεσουάρ τα οποία να ταιριάζουν με το προσωπικό σας στύλ σε καλές τιμές. Εμείς προτείνουμε να επιλέγετε αξεσουάρ επώνυμα τα οποία θα δώσουν άλλο κύρος στο ντύσιμο σας, μιας και θα τραβήξουν την προσοχή όλων.

 7. Ελέγχος της γκαρνταρόμπας και μετά αγορές.

Πολλοί ειναί αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι κρύβει η ντουλάπα τους. Ο έλεγχος αυτός σας επιτρέπει να γνωρίζετε το τι διαθέτει ήδη η γκαρνταρόμπα σας και να κάνετε νέους συνδυασμούς. Μπορεί εκείνο το καρώ πουκάμισο που φορέσατε μια φορά πριν απο πολλά χρόνια να μη σας άρεσε αλλά φέτος είναι στη μόδα. Αν το έχετε γιατί να πάρετε κάποιο καινούργιο ?.

8. Vintage look

Το καλό με τους Nirvana ήταν και η δημιουργία του vintage look. Το αγάπησαν πολλοί αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου και καθιερώθηκε. Κάποια παλιά κομμάτια έχουν μεγάλη αξία. Μπορείτε να δείτε στα περιοδικά τι φορούν οι επώνυμοι και να κάνετε και εσείς τους δικούς σας έξυπνους συνδυασμούς.

9. Αγορές στο διαδίκτυο.

Το καλό με τις αγορές στο διαδίκτυο είναι οτι πολλά καταστήματα τα οποία δεν υπάρχουν στην Ελλάδα διαθέτουν ρούχα με υπέροχο στύλ και ακόμα καλύτερες τιμές. Μια επίσκεψη σε αυτά από το σπίτι σας σας επιτρέπει να αγοράσετε ρούχα τα οποία δε γνωρίζει κανείς πόσο πληρώσατε γιατί πολύ απλά δεν παρακολουθούν όλοι αυτές τις ιστοσελίδες. Μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο το οποίο έχουμε ανεβάσει με διευθύνσεις.

10. Έξυπνες αγορές.

Πριν αγοράσετε, μη ξεχνάτε να κάνετε μια λίστα με το τι έχετε πραγματικά ανάγκη. Αυτό ισχύει για αγορές τόσο σε καταστήματα όσο και για αγορές από e-shops. Μην αγοράζετε πράγματα τα οποία δεν έχετε ανάγκη.

11. Agenda προσφορών και εκπτώσεων ( sales agenda ).

Η δημιουργία μιας sales agenda σας επιτρέπει να γνωρίζετε πότε κάνει καλές προσφορές ή εκπτώσεις ένα κατάστημα. Μερικά e-shops προσφέρουν κάποιες μέρες του μήνα όλα τα προιόντα με μεγάλη έκπτωση. Αυτή η agenda θα σας επιτρέψει να μη το ξεχάσετε.

12. Βρείτε έναν καλό ράφτη.

Το καλύτερο θα ήταν να κάνετε ένα κοστούμι κατά παραγγελία βάση του σωματότυπού σας. Αλλά ο οικονομικός τρόπος είναι να κάνετε μερικές μικρές μετατροπές και να προσαρμοστεί στο κοστούμι στο σώμα σας και τις προσωπικές σας ανάγκες με λίγα χρήματα. Ο καλός ράφτης είναι αυτός που θα κάνει το κοστούμι των 150 ? να μοιάζει με κοστούμι 1.500 ?.

13. Κάντε μια επίσκεψη στην γκαρνταρόμπα του πατέρα σας ή κάποιου συγγενή.

Ο πατέρας ενός φίλου διαθέτει μια υπέροχη συλλογή με vintage γραβάτες επωνύμων οίκων και κυρίως γραβάτες Herm?s προηγούμενων δεκαετιών. Στη σύνταξη πλέον ασχολείται με άλλα πράγματα και δεν τον ενδιαφέρουν οι γραβάτες. Το αποτέλεσμα είναι απλό και οικονομικό. Ο φίλος μας διαθέτει πλέον μια μοναδική συλλογή με γραβάτες από επώνυμους οίκους τις οποίες δεν πλήρωσε.

14. Ανταλλαγές με φίλους και συγγενείς.

Ο κολλητός σας άλλαξε δουλεία και δε φορά πλέον κάποια κομμάτια τα οποία είναι σχεδόν καινούργια. Αντί λοιπόν να τα αφήνει στη ντουλάπα καλά θα κάνει να σας τα χαρίσει. Του κάνετε τη μεγάλη χάρη να αποκτήσει χώρο στη ντουλάπα του και εσείς κάτι καινούργιο.

15. Το να φοράτε επώνυμα ρούχα δεν σας κάνει να έχετε και στύλ.

Σας κάνει ?πλά να μοιάζετε με το μοντέλο της τελευταίας καμπάνιας.

16. Ο προσωπικός σας κομμωτής…εσείς ο ίδιος.

Το να πάτε στο κομμωτήριο για να κόψετε τα μαλλία σας κοντά, όπως είναι στη μόδα, είναι πεταμένα χρηματα. Επενδύστε σε μια καλή μηχανή και κουρέψτε μόνοι σας τα μαλλιά σας ( δε θέλει και πτυχίο για κάτι τόσο απλό ). Κουρέψτε και του φίλου σας, του κολλητού σας και θα κάνετε γρήγορα απόσβεση του κόστους της μηχανής. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Tom Ford το κάνει, εσείς ?

17. Αγοράστε καλλυντικά στο φαρμακείο ή στο σούπερ μάρκετ.

Υπάρχουν πολλά αντρικά καλλυντικά. Η ενυδατική σας κρέμα κοστίζει ? 35- ? 50 γιατί είναι από ξένο οίκο καλλυντικών ενώ μπορείτε να βρείτε άριστης ποιότητας ενυδατικές κρέμες σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ με πολύ καλύτερες τιμές οι οποίες θα κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά.

18. Προστατέψτε τα ρούχα σας.

Το κοστούμι σας όταν το αγοράσατε ήταν σε μια ειδική θήκη. Αυτή η θήκη σας δόθηκε για την προστασία του από το σκόρο και άλλα ζωάκια που τους αρέσουντα ρούχα σας. Βάλτε στα νουλάπια σας υφασμάτινα σακουλάκια με λεβάντα και διώξτε τον σκόρο.

19. Γυμναστήριο

Για να πάτε στο γυμναστήριο δεν έχετε ανάγκη εκείνη τη μπλούζα με μικρο-ίνες που είδατε στο μαγαζί με τα αθλητικά. Το t-shirt απο τη συναυλία της Madonna, του George Michael, του Sting ή των Scorpions κάνει μια χαρά την ίδια δουλειά και επιπλέον σας δίνει και  στύλ.

20. Αγοράστε ακριβά δερμάτινα παπούτσια.

Στα παπούτσια μη κάνετε εκπτώσεις. Το να διαθέτει ένας άνδρας δύο ζευγάρια ακριβών και καλής ποιότητος δερμάτινων παπουτσιών του προσδίδει κύρος. Το έχει πει και ο διάσημος σχεδιαστής Valentino. Επιλέξτε ένα οικονομικό κοστούμι αλλά ποτέ οικονομικά παπούτσια. Και μην ξεχνάτε, αν τα φροντίζετε όπως πρέπει θα κρατήσουν μια ζωή.

21. Αγοράστε ένα καλό ρολόι.

Το ρολόι αποτελεί το απόλυτο ανδρικό αξεσουάρ.Το να διαθέτει ο καρπός σας ένα καλό ρολόι αποτελεί ένδειξη κύρους και στύλ. Για αυτό το λόγο θα κάνουμε και ειδικό αφιέρωμα σύντομα.

22. Αγοράστε επώνυμα ρούχα σχεδιαστών με οικονομικές τιμές.

Πολλοί σχεδιαστές διαθέτουν οικονομικές σειρές ρούχων. Γιατί να στερηθεί κανείς ένα t-shirt του Marc By Marc Jacobs στα 25? ή μια γραβάτα στα 35?. Μια επώνυμη αλλά οικονομική πινελία του επώνυμου σχεδιαστή στο ντύσιμο σας.

23. Γνώση της αγοράς.

Το να γνωρίζετε το τι διαθέτει το κάθε κατάστημα, σας επιτρέπει να κάνετε έξυπνες αγορές. Εμείς λατρεύουμε τις κασμιρένιες μπλούζες του Massimo Dutti, τα κοστούμια της H&M για κάθε μέρα στο γραφείο, το e-shop της TOPMAN για τα t-shirts και το casual ντύσιμο μας, τα t-shirts και αξεσουάρ της MARC BY MARC JACOBS.

Το καλό ντύσιμο δεν έχει να κάνει με τις ετικέττες, αλλά με το προσωπικό σας στύλ.

Περιμένουμε τις προτάσεις και τα σχόλια σας.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!