Η ΟΛΚΕ καταδικάζει τις ομοφοβικές δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ: “Είναι απαράδεκτες”

11/09/2015

meimarakis_1Η ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας καταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Συγκεκριμένα, κατά την χθεσινή τηλεοπτική διαδικτυακή συνέντευξή του στο Newpost.gr σε ερώτηση “να παντρεύονται τα ομόφυλα ζευγάρια” ο κύριος Μεϊμαράκης απάντησε: “Κοιτάξτε, εμένα δε με νοιάζει κάτι τέτοιο, ούτε έχω ιδιαίτερη τέτοια αυτή, εμένα με, πολλές φορές με προβληματίζει αν θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό είναι το νορμάλ και το σωστό και με προβληματίζει πάρα πολύ κι είμαι με μεγάλη επιφύλαξη στην υιοθεσία”.

Ως ΟΛΚΕ θεωρούμε άκρως απαράδεκτες τις δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος φαίνεται να αγνοεί πως η ομοφυλοφιλία κι η αμφιφυλοφιλία είναι δύο φυσιολογικές σεξουαλικότητες και πως η ομόφυλη συντροφικότητα είναι εξίσου κανονική με την ετερόφυλη. Είναι εξοργιστικό εν έτει 2015 αρχηγός κόμματος της μέχρι πρότινος αντιπολίτευσης να δηλώνει δημόσια προβληματισμένος για θέματα, όπως η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, για τα οποία η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί κι έχει τοποθετηθεί πολλάκις. Μας είναι λυπηρό επίσης να διαπιστώνουμε μέσω τέτοιων δηλώσεων την άγνοια των πολιτικών μας για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για θέματα διάκρισης με βάση των σεξουαλικό προσανατολισμό και την ανάγκη συμμόρφωσης της χώρας μας με αυτές.

Περιμένουμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολιτικούς και δη αρχηγούς των κομμάτων να αφουγκράζονται τις αλλαγές στην κοινωνία μας. Η δημόσια άγνοια ή η άρνηση της ύπαρξης των ομόφυλων ζευγαριών και των ομογονεϊκών οικογενειών στην ελληνική πραγματικότητα μόνο σε κοινωνική διάκριση μπορεί να οδηγήσει. Υπενθυμίζουμε στον κύριο Μεϊμαράκη πως το κοινό στο οποίο προσπάθησε προεκλογικά να κλείσει το μάτι με τις δηλώσεις του δεν αποτελεί την πλειοψηφία αλλά τη μειοψηφία πλέον κι αυτό γιατί σε πρόσφατη πανελλαδική έρευνα το 56% τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο. Η κοινωνία μας εκδημοκρατίζεται και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολιτικοί πρώτες και πρώτοι οφείλουν να την ωθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλούμε λοιπόν τον κύριο Μεϊμαράκη να ανακαλέσει άμεσα και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδράσουν στις ομοφοβικές του δηλώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΚΕ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!