Κώστας Αγέρης: τον είδαμε στο πλοίο, λέτε να τον δούμε και στη Στοκχόλμη;

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – Να μπορείτε ομαδικά να με αποκαλέσετε τον παράφρων της Eurovision. Όπου σταθώ, όπου βρεθώ βλέπω μπροστά μου δωδεκάρια, βραβεία, βαθμολογίες και πολλά κιτς φορέματα. Και στη δεύτερη κρουζιέρα της Celestyal Cruises είδα όμως, ένα πολύ πιθανό Eurostar: τον Κώστα Αγέρη, νικήτη του The Voice 2.

Και το μυαλό μου πήγε αμέσως στο κακό … στην Eurovision! Οι λόγοι είναι τρεις: αφενώς η Ελλάδα θα μπορούσε για ποικίλους λόγους να ξαναστείλει το νικητή του μοναδικού σοβαρού talent show που έχει, όπως έκανε με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου πέρσι. Μα θα μου πείτε, αυτή πήρε την 20ή θέση.

Εδώ όμως έρχεται ο δεύτερος λόγος: ο Κώστας τραγουδάει παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια που αφενώς ξεσηκώνουν (καλόγουστα ή όχι) το κοινό αίσθημα, τη λαϊκή τάξη, δηλαδή τους εν δυνάμει τηλεθεατές του διαγωνισμού και αφετέρου συσπειρώνει τη διασπορά μας στο εξωτερικό.

Τρίτος λόγος είναι ο εξής: είναι πασιφανές ότι με την κρίση να χωλένει ολοένα και περισσότερα στην ελληνική μεσαία τάξη και το πορτοφόλι της, το μουσικό γούστο της έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στα έθνικ τραγούδια. Και αυτό ήταν άλλωστε και το μαγικό μας χαρτάκι στη χρυσή εποχή της Ελλάδας στη Eurovision, καθώς κάθε μας τραγούδι από το 2004 έως το 2014 είχαν έμμεσα ή άμεσα ένα έντονο εθνικ στοιχείο, ήχο ή όργανο.

Ο Κώστας πέρασε 5 απολαυστικές μέρες κάνοντας κρουαζιερα στα Ελληνικά νησιά και παράλια της Τουρκίας μαζί με τους συνεργάτες του, ενώ προετοιμάζεται αυτή την περίοδο για τις χειμερινές του εμφανίσεις σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Έρχεται και 3η κρουαζιέρα από την Celestyal και τη Students Cruise με τον έτερο Eurostar, Ηλία Βρεττό. Αν δεν θυμάσται καλά (για αυτό είμαι εδώ εγώ άλλωστε) ο Ηλίας υπήρξε συμμετέχοντας στην ελληνική επιλογή του 2004, Eurostar (αυτή που ακυρώθηκε για να πάει ο Ρουβάς) και φωνητικά / χορευτής στην Κυπριακή συμμετοχή το 2005 με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!