Ηνωμένο Βασίλειο: Σχεδόν το 50% των νέων δεν αισθαίνεται απόλυτα straight

16/08/2015

gay-kiss1_640x345_acf_croppedΣχεδόν οι μισοί από τους νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα προσδιόριζαν τον εαυτό τους ως “100% straight”.

To YouGov ζήτησε από 1632 ανθρώπους να “τοποθετήσουν” τον εαυτό τους σε μια κλίμακα σεξουαλικότητας (Kinsey), όπου το 0 σημαίνει “αποκλειστικά ετεροφυλόφιλος”, ενώ το 6 “αποκλειστικά ομοφυλόφιλος”.

Στο σύνολο του πληθυσμού, το 72% των ενηλίκων επέλεξε το αποκλειστικά ετεροφυλόφιλος με μόλις το 4% να επιλέγει το αποκλειστικά ομοφυλόφιλος.

Ωστόσο, μεταξύ των νέων ηλικίας 18-24 ετών – οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με μεγαλύτερη αποδοχή – τα νούμερα είναι σοκαριστικά διαφορετικά.

Μόλις το 46% των νέων κατατάσει τον εαυτό του ως “αποκλειστικά ετεροφυλόφιλος” – σε σύγκριση με το 49% που επιλέγει κάποιον άλλον βαθμό στην κλίμακα.

Από αυτό το 49%, μόλις το 6% αυτοπροσδιορίζεται “αποκλειστικά ομοφυλόφιλος”, αφήνοντας ένα 43% να τοποθετεί τον εαυτό του κάπου ανάμεσα!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!