Γιατί οι gay κρουαζιέρες αγαπούν την Ελλάδα

04/08/2015

Στιγμιότυπο 2015-08-04, 5.08.03 μ.μ.Η εμπειρία μια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, είναι αναμφισβήτητα μοναδική. Όταν μάλιστα αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε gay κοινό, τότε μιλάμε ίσως για τις διακοπές των ονείρων μας.

Μια τέτοια “ονειρική απόδραση” πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες από την Atlantis Cruice (www.atlantisevents.com), την μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης gay κρουαζιέρων. Η αφετηρία δίνεται στις 14 Αυγούστου από τη Ρώμη στο “Celebrity Equinox” και αφού κάνει ένα πέρασμα από την Ελλάδα, θα καταλήξει στην Τουρκία (24/8) και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα σε αυτές τις δέκα μέρες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν προορισμούς όπως τη Ρώμη, τη Νάπολη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, το Κουσάντασι κ.α., ενώ μέσα στο πλοίο τους περιμένουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης χάρη στις πολυτελείς εγκαταστάσεις και στο πλήθος των events. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κρουαζιέρες της Μεσογείου με αριθμό επιβατών που φτάνει τους 2.800 από 53 χώρες.

2015med_hero_01a

Η επιλογή της Ελλάδας ως προορισμού δεν είναι τυχαία, μιας και πολύ συχνά προτιμάται από μεγάλες τουριστικές εταιρείες που ειδικεύονται στον gay τουρισμό!

Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και με το σκεπτικό ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι από τις λίγες “παραγωγικές μονάδες” στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η χώρα μας, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τη σημαντικότητα τέτοιων κινήσεων. Η Ελλάδα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε έναν κορυφαίο LGBT τουριστικό προορισμό και θα ήταν προς όφελός της να επενδύσει προς σε αυτή την κατεύθυνση.

Κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, οι επιβάτες της Atlantis Cruise θα επισκεφθούν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τα Χανιά. Στη Μύκονο μάλιστα θα παραλάβουν και τον Gay Map Mykonos 2015 από το Gayguide.gr, με πληροφορίες για τα gay friendly μαγαζιά του νησιού και lifestyle προτάσεις για φαγητό, διασκέδαση, αξιοθέατα κλπ. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν πιο εύκολα σε επαφή με τις φιλικές προς τους ίδιους επιχειρήσεις αλλά και με τα σημεία του νησιού που ανταποκρίνονται στη gay προσωπικότητά τους.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Αναστασιάδη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της CLIA Ευρώπης (Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας), “Η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά παραμένουν ένας κορυφαίος προορισμός στις προτιμήσεις και τις επιλογές του κλάδου της κρουαζιέρας…”. Παρόλ΄αυτά υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να η χώρα να ενδυναμώσει αυτόν της τον χαρακτήρα. Η ενασχόληση με τον gay τουρισμό είναι σίγουρα ένα από αυτά!

Πηγή: gayguide.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!