Παρένθετη μητέρα στην Ταϊλάνδη εμποδίσει gay ζευγάρι να φύγει από τη χώρα

20/07/2015

ShowImage.ashxΈνας Αμερικανός και ο Ισπανός σύζυγός του, αφού προχώρησαν σε τεκνοθεσία ενός νεογέννητου κοριτσιού, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την άρνηση της παρένθετης μητέρας να υπογράψει τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να φύγουν από τη χώρα με την κορούλα τους. Η άρνηση της μητέρας βασίζεται στον ισχυρισμό ότι δε γνώριζε ότι δεν ήταν «ένα συνηθισμένο ζευγάρι» οι μέλλοντες γονείς του παιδιού της.

Η παρένθετη μητέρα -για την οποία ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο εάν έχει και βιολογική σχέση με το παιδί- παρέδωσε το μωράκι, την Κάρμεν στον Αμερικανό Gordon Lake και τον Ισπανό σύζυγό του Manuel τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά αργότερα αρνήθηκε να υπογράψει τα έγγραφα για να επιτρέψει το βρέφος να πάρει το διαβατήριο.

“Έμεινα εμβρόντητος, σε πλήρη κατάσταση σοκ. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης σε μια διαδικασία όπως αυτή”, δήλωσε ο 41χρονος Lake, στην εφημερίδα Guardian.

Έξι μήνες αργότερα, η οικογένεια των τεσσάρων -να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έχει τεκνοθετήσει άλλο ένα παιδί, τον 23 μηνών γιο τους Alvaro, που γεννήθηκε στην Ινδία- ζουν σε μια μυστική τοποθεσία στην Μπανγκόκ, επειδή φοβούνται ότι θα τους πάρουν πίσω τη μικρή Carmen.

Το ζευγάρι επέλεξε την Ταϊλάνδη για την τεκνοθεσία επειδή παρέχει υψηλής ποιότητας ιατρικές εγκαταστάσεις καθώς και ένα πολύ “φιλικό” σύστημα τεκνοθεσιών για τα ομόφυλα ζευγάρια, μέσω παρένθετης μητέρας.

Αλλά κατά τη διάρκεια της κυοφορίας της Carmen, ο στρατός ανέτρεψε την κυβέρνηση, που είχε θεσμοθετήσει το προηγούμενο καθεστώς τεκνοθεσιών και τα πράγματα άλλαξαν στη χώρα, λόγω και αρκετών σκανδάλων, που ξέσπασαν σχετικά με το θέμα.

Αφού, παρά την επικοινωνία των συνηγόρων και των δύο πλευρών, η κατάσταση έφτασε σε αδιέξοδο, οι Gordon και Manuel Lake θα ξεκινήσουν με το δικηγόρο τους, ήδη μέσα στον Ιούλιο, ένα δικαστικό αγώνα για την πλήρη απόκτηση γονικών δικαιωμάτων της Carmen.

Να τονιστεί τέλος, ότι το νομικό καθεστώς της Ταϊλάνδης δεν αναγνωρίζει τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου, ωστόσο το gay ζευγάρι ελπίζει για ένα συμπονετικό δικαστή.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!