Λίβανος: Τρεις βδομάδες στην κόλαση για ένα gay ζευγάρι

08/07/2015

Jail-1200x700_cΔύο gay άνδρες φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν για τρεις εβδομάδες στο νότιο Λίβανο.

O Omar και o Samer, (τα ονόματά τους έχουν αλλάξει) συνελήφθησαν μετά από αστυνομικό σημείο ελέγχο, στις 9 Ιουνίου, αφού βρέθηκε πάνω τους μισό γραμμάριο μαριχουάνα.

Το ζευγάρι πέρασε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα ενώ την επόμενη υποβλήθηκε σε τεστ φαρμάκων, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί βρήκαν στο κινητό του Samer μηνύματα, στα οποία o ίδιος φαίνεται να μιλούσε με τρυφερότητα στον Omar.

Όταν 0 Omar αρνήθηκε ότι ήταν gay, τον απείλησαν με πρωκτική εξέταση.

Η αστυνομία στη συνέχεια έβγαλε τον Samer έξω από το κελί του- δεμένο με χειροπέδες στα χέρια και τα πόδια – και άρχισε να τον χτυπά με κλομπ, να τον λούζει με κρύο νερό και του κάνει ηλεκτροσόκ.

Κάτω από αυτή την πίεση, ο Samer ομολόγησε ότι ήταν ένα ζευγάρι με τον Omar. Παρόμοιες μορφές βασανιστηρίων υπέστη και ο σύντροφός του.

Για τις επόμενες έξι ημέρες, οι άτυχοι άνδρες δέχονταν τα βασανιστήρια με στόχο να αποκαλύψουν τα ονόματα άλλων gay ανδρών στο Λίβανο.

«Ήθελαν να γνωρίζουν λεπτομερώς τι κάναμε μαζί, τι έκανε ο καθένας στο κρεβάτι, τα πάντα με μεγάλη λεπτομέρεια,» είπε ο Omar.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στη Βηρυτό, όπου ανακρίθηκαν και κρατήθηκαν για πέντε ημέρες σε ένα κελί 20τμ που περιείχε περισσότερα από 20 κρατούμενους. Ο Omar λιποθύμησε από την πέμπτη ημέρα.

Πέρασαν άλλες οκτώ ημέρες κλειδωμένοι στο κελί αυτό.

«Το χειρότερο είναι ότι οι χωροφύλακες είπαν φωναχτά στους κρατούμενους ότι είμαστε gay», είπε ο Omar.

«Αν και μας είπαν ότι ανακρίσεις ήταν εμπιστευτικές, όλοι οι συγκρατούμενοι ήξεραν τις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να μας βιάσουν, χωρίς να το μάθει κανείς..»

Ο Omar αφέθηκε ελεύθερος τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψή του, όταν είχε τη δυνατότητα να δει έναν δικαστή για δύο λεπτά.

«Το χειρότερο για εμένα έχει συμβεί, δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω», είπε ο Οmar.

«Ο πατέρας μου δεν μου μιλάει από τότε που το έμαθε και ξέρω ότι τιμωρήθηκα χωρίς να έχω κάνει κακό σε κάνεναν. Αυτό δεν θα με σταματήσει από το να ζω τη ζωή μου όπως εγώ το κρίνω και νομίζω ότι πλεόν απεχθάνομαι όλους εκείνους που φορούν στολή.”

Λίγο αργότερα αφέθηκε τελικά ελεύθερος και ο Samer.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!