Συνεχείς ρατσιστικές επιθέσεις κατά τρανς γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

08/06/2015

stop_transphobia__by_mjthinkpink-d4dchzfΤις συνεχείς τρανσφοβικές επιθέσεις εις βάρος νεαρής τρανς γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.).

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου:

Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία τρανς γυναίκας: τη Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 μία ομάδα τριών νεαρών ατόμων μαζεύτηκαν κάτω από το σπίτι της, οι οποίοι άρχισαν να την εξυβρίζουν με χυδαίο τρόπο. Στην αρχή η τρανς γυναίκα, έκλεισε τα παράθυρα και τους αγνόησε. Εκείνοι όμως όχι απλώς επέμειναν αλλά όπως τους άκουσε καλούσαν και άλλους να έρθουν. Εκείνη τρομοκρατημένη, κάλεσε την αστυνομία, αλλά δυστυχώς ώσπου να έρθουν η ομάδα των τριών ατόμων είχε φύγει.

Η περιπέτειά της συνεχίστηκε τη Κυριακή 24 Μαΐου 2015, όταν βρισκόταν σε πάρκο κοντά στο σπίτι της μαζί με φίλο της και εμφανίστηκε μία ομάδα πάνω από δέκα ατόμων, οι οποίοι φώναζαν δυνατά και πετούσαν κροτίδες. Κρύφτηκαν πίσω από θάμνους και τους παρατήρησαν να πηγαίνουν, όπως την Παρασκευή 22.5, κάτω από το σπίτι της. Εμφανώς δηλαδή, ο στόχος τους ήταν η τρανς γυναίκα, η οποία κάλεσε την αστυνομία, ενώ ο φίλος της τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό του. Υπάλληλος περιπτέρου που βρισκόταν δίπλα στο περιστατικό, τους ζήτησε να φύγουν, λογομάχησε μαζί τους, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ο φίλος της τους τραβούσε βίντεο με το κινητό του, απείλησαν ότι θα τον κτυπήσουν. Ο υπάλληλος του περιπτέρου κάλεσε και αυτός την αστυνομία, ενώ η τρανς γυναίκα πλησίασε και αυτή περιμένοντας την αστυνομία, και εισέπραξε χυδαίες τρανσφοβικές ύβρεις από την ομάδα των δέκα περίπου ατόμων. Μετά από λίγο έφτασε η αστυνομία με δύο μηχανάκια και η ομάδα των ατόμων τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία ρώτησε τι έγινε και τι ηλικίας είναι αλλά δε τους κυνήγησε.

Η στοχοποίηση της νεαρής τρανς γυναίκας, είναι συνεχόμενη και έχει παρελθόν, καθώς τον Οκτώβριο του 2014 είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση από ομάδα νεαρών ατόμων στο σπίτι της που έφτασε στον τραυματισμό με πέτρα στο πρόσωπο συγγενικού της ατόμου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!