“Δεν υπήρξε θέμα διαχυτικότητας εκ μέρους μας”

27/05/2015

cafe-coffee-equality-gay-Favim.com-701008Την περασμένη Πέμπτη ένα ομόφυλο ζευγάρι δέχθηκε την “επίπληξη” από το προσωπικό του Magaze, επειδή όπως υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του ήταν αρκετά προκλητικό.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα και αφού το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις – μεσολάβησε μια kiss in διαμαρτυρία, πολλά σχόλια καθώς και η δήλωση από μεριάς της επιχείρησης ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με τη διαχυτικότητα του εν λόγω ζευγαριού- εμείς ήρθαμε σε επαφη με ένα εκ των δύο αγοριών που μετείχαν στο περιστατικό για να μας μετάφερει τη δική του εμπειρία.

“Ήμασταν με τον φίλο μου στο συγκεκριμένο μαγαζί. Καθόμασταν αγκαλιά, μιλάγαμε, βγάζαμε φωτογραφίες και κάπου κάπου ανταλλάσσαμε φιλιά. Κάποια στιγμή μας πλησιάζει η σερβιτόρα. Αρχικά νομίζαμε ότι θα μας ζητούσε να την πληρώσουμε. Αντ’αυτού η ίδια πολύ ευγενικά, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 2 μέτρων από εμάς, μάς ζήτησε να είμαστε περισσότερο διακριτικοί. Μείναμε άφωνοι. Λίγο αργότερα ζητήσαμε να πληρώσουμε. Τότε την ρωτήσαμε αν έγινε κάποιο παράπονο σχετικά. Η ίδια μας απάντησε αρνητικά και ότι είχε να κάνει με την τακτική του μαγαζιού. Μας είπε ότι ίδιο θα γινόταν και σε straight ζευγάρι και ότι γίνονται διάφορα. Την πληρώσαμε και φύγαμε…”

Τον ρώταμε αν θεωρεί ότι η συμπεριφορά τους ήταν προκλητική, όπως διατείνεται το μαγαζί. Είναι κάθετος: “Οχι δεν υπήρχε θέμα διαχυτικότητας”.

Αν και το ζευγάρι δεν επιθυμεί να δώσει περαιτέρω διαστάσεις στο περιστατικό, προχώρησε στην καταγγελία του γεγονότος στο “Πες το σ’ εμάς”, την υπηρεσία της Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, με στόχο την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας, την αντιμετώπιση των συνεπειών τους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!