Ζητείται 25-40, πετυχημένος, φιλόζωος, χορτοφάγος γαμπρός για τον γιο μου…

21/05/2015

Gay_Matrimonial_Ad_3310852b“Ζητείται 25-40, πετυχημένος, φιλόζωος, χορτοφάγος γαμπρός για τον γιο μου (36, ύψος 1.55) ο οποίος συνεργάζεται με Μη Κυβερνητική Οργάνωση…”

Αυτή η αγγελία εμφανίστηκε σε εφημερίδα της Ινδίας που κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη.

Η αγγελία αποτέλεσε έκπληξη σε όσους διάβαζαν την στήλη αναζήτησης συζύγων, καθώς η ομοφυλοφιλία στην Ινδία είναι παράνομη. Το πρόσωπο που την απέστειλε στην εφημερίδα ήταν η μητέρα του γνωστού Ινδού ακτιβιστή Harish Iyer.

«Είμαι περήφανος για εκείνη. Ήταν δική της ιδέα. Η μαμά μου είπε: “Δεν έχεις σύντροφο, είσαι τόσο νέος”. Ανησυχούσε για τον γιο της που μεγάλωνε όπως κάθε μαμά στην Ινδία, ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος», είπε ο ίδιος.

Η Ινδία ποινικοποίησε ξανά την ομοφυλοφιλία το 2013, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων. Ακτιβιστές υποστηρίζουν πως οι ομοφυλόφιλοι δέχονται διακρίσεις και παρενοχλούνται από την αστυνομία, όμως οι συλλήψεις δεν είναι καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον Iyer τρεις μεγάλες εφημερίδες αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν την αγγελία απαντώντας ότι παραβίαζε τον νόμο, όμως τελικά δημοσιεύτηκε στην Daily Mid – Day της Βομβάη. Ο Αρχισυντάκτης, Sachin Kalbag, δήλωσε πως δεν τέθηκε καν το ερώτημα του αν θα δημοσίευαν την αγγελία, καθώς η εφημερίδα στην οποία εργάζεται εναντιώνεται στις διακρίσεις.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!