Ο “Έλβις Έφυγε” της Χ. Θεοδώρου στο Booze Cooperativa

11/05/2015

11116209_1090979337582848_1619330037_nΣτην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Θεοδώρου “Ο Έλβις Έφυγε”, σας προσκαλούν οι Εκδόσεις Δωδώνη και το Booze Cooperativa, την Παρασκευή 22/5 στις 20:30 μ.μ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Booze Cooperativa (Booze Upstairs -Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα), όπου θα διαβάσουν αποσπάσματα οι ηθοποιοί Νιόβη – Ευγενία Κλάρα και Κέλλυ Σπάνθη, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Μπούρας (Ποιητής – Συγγραφέας) και Μαίρη Μεταξά – Παξινού (Φιλόλογος – Συγγραφέας).

To “O Έλβις Έφυγε” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2014 στο θέατρο Αργώ και συμμετείχε στο φεστιβάλ Off-off Athens του θεάτρου Επί Κολωνώ. Το θεατρικό αυτό κείμενο ανήκει στην πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα Χριστίνα Θεοδώρου, η οποία έκανε ταυτοχρόνως το ντεμπούτο της στη θεατρική σκηνοθεσία.

Το έργο πραγματεύεται μια μεταμοντέρνα πραγματικότητα πέντε νέων ατόμων κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ. Μέσα από ένα ηθογραφικό κείμενο παρουσιάζονται οι ανησυχίες τους και η ασφυκτική πίεση μιας βεβιασμένης και πρόωρης ωρίμανσης. Οι ήρωες, ο καθένας απομονωμένος μέσα στην καταναγκαστική διασκέδαση, βιώνουν άγρια την εποχή τους και ξεγυμνώνονται σε ένα πάρτυ που δεν πρέπει και δεν μπορεί να τελειώσει ποτέ. Εκεί που συμβαίνουν τα πάντα και ταυτόχρονα τίποτα.

«Ειλικρινής, αυθεντική κι απροσχημάτιστη γραφή, απηχεί τους καημούς, τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και το υπαρξιακό κενό μιας γενιάς εικοσάρηδων. […] Χωρίς να γίνεται «φωτεινό», το έργο αυτό με την πολυδιάσπαση του ποιητικού λόγου σε διάφορα πρόσωπα, λειτουργεί ως “ich-drama” (δράμα του Εγώ) και καταγράφει τον ψυχισμό και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιας γενιάς χαμένης, χωρίς δική της υπαιτιότητα.

Κωνσταντίνος Μπούρας»

11216321_1090979327582849_1002465355_nΛίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Χριστίνα Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο. Σπούδασε ηθοποιός στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν και έχει πτυχίο Επικοινωνίας με κατεύθυνση τον Κινηματογράφο. Ο Έλβις έφυγε είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ο Έλβις Έφυγε: Τιμή: 7,46 € | Σελίδες:32|Έκδοση: Μάιος 2015

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!