Video: ένα gay φιλί σηκώνει ολόκληρο γήπεδο στο πόδι

07/05/2015

9628650712892326142Η συνήθεια που υπάρχει στην Αμερική και στα γήπεδα του μπέιζμπολ η κάμερα να πέφτει σε ζευγάρια κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και εκείνα να πρέπει να ανταλλάξουν ένα φιλί, πλέον είναι γνωστή. Όλοι παρακολουθούν την κάμερα και περιμένουν να στραφεί επάνω τους, για να τους δείξει η μεγάλη οθόνη του γηπέδου.

Στην συγκεκριμένη φάση, το φιλί ήταν ανάμεσα σε δύο άνδρες. Ένα φιλί που προκάλεσε πολλές διαφορετικές και όμορφες αντιδράσεις, παρόλο που κανείς δεν το περίμενε.

Ήταν κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στους Los Angeles Dodgers και τους Arizona Diamondbacks τον περασμένο Σάββατο. Για την ακρίβεια, πριν την έναρξη του αγώνα, όταν οι παίκτες είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο για το ζέσταμα. Η κάμερα γύριζε στις κερκίδες, μένοντας σε μερικά ζευγάρια που δεν έχανα την ευκαιρία να φιληθούν.

Κάτι που όπως είπαμε είναι πολύ συνηθισμένο στα αμερικανικά γήπεδα. Κάποια στιγμή, όμως, η κάμερα σταμάτησε σε δύο άνδρες μέσης ηλικίας. Κανείς από τους δύο τους δεν ντράπηκε. Αγκαλιάστηκαν και αντάλλαξαν ένα φιλί, που το πλήθος έσπευσε να χειροκροτήσει.

Και παρόλο που δεν θεωρείται ένα πολύ σημαντικό γεγονός, γρήγορα πολλοί θέλησαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους στο twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά πως χαίρονται που επιτέλους η ομοφυλοφιλία γίνεται αποδεκτή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το βίντεο

 

Μέχρι σήμερα αρκετές φορές η κάμερα έχει επιλέξει να σταθεί σε ομόφυλα ζευγάρια, αλλά με στόχο μόνο να κάνει τους ετεροφυλόφιλους να γελάσουν. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι δεν “μπλόκαρε” και έδωσε το φιλί.

Όπως είπαν και οι δύο σύντροφοι μετά τον αγώνα στην ιστοσελίδα Advocate.com, το να ανταλλάσσουν φιλιά είναι κάτι που κάνουν καθημερινά, αλλά όχι μπροστά στην κάμερα και σε τόσο κόσμο. Η ευκαιρία που τους δόθηκε δεν είναι αυτή που τους χαροποίησε περισσότερο. Η αντίδραση του κόσμου ήταν εκείνη που τους έκανε ευτυχισμένους.

“Το μόνο που κάναμε ήταν να φιληθούμε”, λέει ο Steven Simone-Friedland. “Αυτό που ξεχώρισε ήταν η αντίδραση του κόσμου μετά το φιλί. Δεν νομίζω πως κανείς περίμενε αυτή την αντίδραση. Φιλάω τον σύζυγό μου κάθε μέρα. Αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό. Το εκπληκτικό είναι αυτό που συνέβη αμέσως μετά. Ήταν απίστευτο”.

Άμεση και η αδίδραση του συζύγου, Rick, που μοιράστηκε την εμπειρία του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στιγμιότυπο 2015-05-07, 4.56.13 μ.μ.

Όπως παραδέχεται, ανησυχούσε για την αντίδραση του κόσμου και προειδοποίησε τον σύζυγό του πως “μπορεί αυτό να μην έχει καλό αποτέλεσμα”. Χάρηκε, όμως, με το χειροκρότημα και τις επευφημίες του κόσμου. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν πως κανείς στη συνέχεια δεν τους κοιτούσε περίεργα. Ήταν και αυτοί απλοί φίλαθλοι της ομάδας.

Αυτό ήταν και το πρώτο gay φιλί που δόθηκε ποτέ μέσα στο στάδιο των Los Angeles Dodgers…

Μερικές από τις αναρτήσεις στο Twitter

Στιγμιότυπο 2015-05-07, 4.57.30 μ.μ. Στιγμιότυπο 2015-05-07, 4.58.13 μ.μ.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!