Β. Ιρλανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για ομοφοβικό σχόλιο

29/04/2015

Jim Wells, the new DUP health minister, said he opposed any change in the law because 'the stats areΤην παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Jim Wells μετά από ένα ομοφικό σχόλιο που έκανε.

Ο Γουέλς είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι «τα γεγονότα δείχνουν ότι ένα παιδί είναι πολύ πιο πιθανό να κακοποιηθεί ή να παραμεληθεί αν ανατραφεί σε μια ομοφυλοφιλική σχέση».

Στην πραγματικότητα βέβαια «τα γεγονότα» δεν δείχνουν καθόλου αυτό, μιας και καμία έρευνα δεν έχει καταλήξει σε τέτοια συμπεράσματα.

Για τη δήλωση αυτή, τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του απολογήθηκαν στη συνέχεια για τα άκυρα σχόλιά του, παρόλα αυτά ο Γουέλς τελικά παραιτήθηκε, καθώς όπως είπε δέχτηκε βαθιά προσωπικές, άσχημες και απειλητικές» επιθέσεις.

«Είμαι βαθύτατα λυπημένος για το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς που εκπροσωπούν μια διαφορετική άποψη από εμένα επιτέθηκαν την οικογένειά μου και σε εμένα με έναν βαθιά προσωπικό, άσχημο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, απειλητικό τρόπο», είπε και σημείωσε ότι «ορισμένες από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ιδιαίτερα καταχρηστικές και απειλητικες».

Ο Wells δήλωσε ότι τώρα θέλει να επικεντρωθεί στην φροντίδα της συζύγου του, που αναρρώνει από δύο εγκεφαλικά επεισόδια και μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση καρδιάς.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!