Ρωσία: Δασκάλα κρίθηκε “ακατάλληλη” επειδή είναι λεσβία

25/04/2015

174057g-1Την καταγγελία μιας δασκάλας στην Αγία Πετρούπολη απέρριψε το δικαστήριο, μετά την απόλυση λόγω “ανήθικης ομοφυλοφιλικής δραστηριότητας”.

Η δασκάλα είχε απολυθεί τον Δεκέμβριο μετά από παράπονα για τη συμπεριφορά της που έκανε μια ομάδα γονέων. Το σχολείο πρόσθεσε ότι ένας άλλος λόγος για την απόλυση της δασκάλας, η οποία δεν κατονομάζεται, είναι ότι είχε φωτογραφίες της που προβάλλονται δημόσια και «προπαγανδίζουν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις», μεταξύ των οποίων μία που τη δείχνει να φιλάει μια άλλη γυναίκα.

Ένας καθηγητή θεολογίας και ένας ειδικός εκπαιδευτικός γνωστός για τον σχεδιασμό μαθημάτων για την «παραδοσιακή ηθική» που κλήθηκαν στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι οι φωτογραφίες δείχνουν μια «ανήθικη παράβαση, ασυμβίβαστη με τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών λειτουργιών».

«Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, ειπώθηκε πολλές φορές, ότι οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στο δικαστήριο αποδεικνύουν ότι η δασκάλα είναι λεσβία» σημειώνει η ομάδα υποστήριξης των LGBT, Vykhod. «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να γίνει δεκτό ότι το γεγονός ότι είναι λεσβία, είναι ο λόγος για την απόλυσή της και αυτό αποτελεί άμεση διάκριση». «Η δασκάλα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου» τονίζει η ομάδα Vykhod.

Οι φωτογραφίες της δασκάλας δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης από τον Timur Isayev, ένα αντι-γκέι από την Αγία Πετρούπολη, όπου τις δημοσίευσε στο κοινωνικό προφίλ του τον Δεκέμβριο μαζί με το όνομα και την περιοχή εργασίας της δασκάλας. Η απολυμένη δασκάλα κατέθεσε ότι ο Isayev παρέδωσε έναν αποθηκευτικό δίσκο με τις φωτογραφίες της στον διευθυντή του σχολείου.

Η «γνώμη των πατριωτών της Ρωσίας» ήταν ότι «είναι έγκλημα να αφήνεις τέτοιους εκπαιδευτικούς να εργάζονται με παιδιά» δηλώνει στον Guardian ο Isayev. Ο Isayev ισχυρίζεται ότι η ανοιχτή ομοφυλοφιλία παραβιάζει τον νόμο της Ρωσίας εναντίον της «γκέι προπαγάνδας». Ο ίδιος «πανηγυρίζει» το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο κατάφερε την απόλυση 29 ομοφυλόφιλων δασκάλων.
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός νόμος του 2013 κατά της «γκέι προπαγάνδας» ευθύνεται για την αύξηση της ομοφοβίας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!