“Είμαστε όλοι Βερόνικα”: Αστυνομικοί στη Βραζιλία ξυλοκόπησαν και παραμόρφωσαν τρανς γυναίκα

20/04/2015

818579_Screen_shot_2015-04-20_at_11.37.51_AM.pngΣοβαρή παραμόρφωση υπέστη μια άτυχη τρανς γυναίκα από τη Βραζιλία, μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό της από την αστυνομία του Σάο Πάολο.

Ο λόγος για την Verônica Bolina, η οποία σύμφωνα με τo Fusion συνελήφθη στην πολυκατοικία της έπειτα από επίθεση σε ηλικιωμένη γειτόνισσά της. Το περιστατικό του ξυλοδαρμού της έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στα βραζιλιάνικα social media, με πολλές αναρτήσεις να χρησιμοποιούν το hashtag #somostodasVerônica (“Είμαστε όλοι Βερόνικα”), ενώ η ομώνυμη σελίδα στο facebook πλησιάζει τους 20.000 υποστηρικτές. Τα πιο δημοφιλή ποστ περιλαμβάνουν φωτογραφίες του θύματος πριν και μετά τον ξυλοδαρμό. Στις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί μετά το συμβάν, η Bolina φαίνεται στο έδαφος, με το στήθος της εκτεθειμένο, τα χέρια της με χειροπέδες, τα πόδια της αλυσοδεμένα και τα μαλλιά της κουρεμένα, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται γύρω της.

“Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικά βίαιες και είναι εμφανές ότι η αστυνομία δεν σεβάστηκε την ταυτότητα του φύλου της. To περιστατικό έχει προκαλέσει μένος στην LGBT κοινότητα της χώρας” δήλωσε η ακτιβίστρια Alessandra Ramos.

Σύμφωνα με το Gay Star News, η Βραζιλία είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για τα διεμφυλικά άτομα. 113 τρανσέξουαλ δολοφονήθηκαν πέρσι στη χώρα, αριθμός που είναι ο μισός από τις συνολικές καταγεγραμμένες δολοφονίες τρανσέξουαλ σε όλο τον κόσμο.

 

Η Bolina βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση, αλλά οι δικηγόροι της ελπίζουν ότι θα αφεθεί σύντομα ελεύθερη ώστε να είναι σε θέση να κοινοποιήσει την ιστορία της.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!