Πρόεδρος της Starbucks: “Πουλήστε τις μετοχές σας, αν δε συμφωνείτε με τη στάση μας για τους gay γάμους”

15/04/2015

ap_howard_schultz_jrs_110905_wgΝα πουλήσουν τις μετοχές τους στην εταιρεία όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν μεγαλύτερο ποσοστό από το 38% των κερδών της που επέστρεψε πέρυσι ή δεν συμμερίζονται την ανάγκη να στηρίξουν το γάμο των gay, κάλεσε τους μετόχους της Starbucks ο CEO της Howard Shultz.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του Tom Stobhar, μέτοχος της εταιρείας, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη θετική στάση που κρατούν στο θέμα των gay γάμων. Υποστήριξε μάλιστα ότι τα κέρδη έχουν μειωθεί, εξ αίτιας της στάσης αυτής.

“Οι πωλήσεις και τα κέρδη – μπορούμε να το πούμε ευγενικά – ήταν κάπως απογοητευτικά!”

O Shultz όμως είχε άλλh άποψη. Απαντώντας στον Stobhar, υποστήριξε:

“Δεν είναι κάθε απόφαση μια οικονομική απόφαση. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε τα στατιστικά μιας σύντομης χρονικής περιόδου, παρείχαμε ένα 38% κερδών στους μετόχους τον περασμένο χρόνο. Δεν γνωρίζω σε πόσα πράγματα έχετε επενδύσει, αλλά υποψιάζομαι ότι λίγα από αυτά, εταιρείες, προϊόντα, επενδύσεις, σας έχουν επιστρέψει ένα 38 % τους προηγούμενους 12 μήνες. Έχοντας δηλώσει αυτό, δεν πρόκειται για μια οικονομική απόφαση για εμένα. Πήραμε την απόφαση αυτή μέσα από τους ανθρώπους μας. Απασχολούμε περισσότερα από 200.000 άτομα σε αυτή την εταιρεία και θέλουμε να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα- σε όλα της τα είδη. Αν αισθάνεσθε ότι μπορείτε να κερδίσετε κέρδος μεγαλύτερο από το 38% του περασμένου χρόνου, ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα. Μπορείτε να πουλήσετε τις μετοχές των Starbucks και να αγοράσετε μιας άλλης επιχείρησης. Ευχαριστώ πολύ.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!