Τα προφυλακτικά του μέλλοντος

15/04/2015

815917_hydro_0_1Φανταστείτε ένα σχεδόν άθραυστο προφυλακτικό που λιπαίνεται αυτόματα, μπορεί να παράσχει μικροδόση βιάγκρα, ενώ είναι φτιαγμένο από ένα υλικό- που ίσως αντικαταστήσει το λατέξ- το οποίο είναι βιοδιασπώμενο, ενώ παράλληλα πρσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση κατά τη διάρκεια του σεξ, ακόμα και σε σχέση με την επαφή χωρις προφύλαξη.

Έτσι θα είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Independent, το “προφυλακτικό του μέλλοντος” που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης, από μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Wollongong της Αυστραλίας. Μια από τις 52 επιστημονικές ομάδες σε όλο τον κόσμο που -χρηματοδοτούμενες με 100.000 δολάρια από το φιλανθωπικό ίδρυμα του Bill Gates- έχουν ως αποστολή τους την αφαίρεση από τα προφυλακτικά του “στίγματος” του ότι η χρήση τους μειώνει τη σεξουαλική απόλαυση.

Υπεύθυνη για τις νέες, επαυξημένες ιδιότητες των προφυλακτικών νέας γενιάς, πάνω στα οποία εργάζεται η ομάδα του Πανεπιστημίου, είναι μια γκάμα υλικών hydrogel που θεωρείται ότι έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με λατέξ κυρίως ως προς την αντοχή και την ευελιξία στην μορφοποίησή τους ώστε να εξυηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

Το επόμενο βήμα της ομάδας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, καθηγητή Robert Gorkin, είναι οι βιομετρικοί έλεγχοι στην εγκεφαλική δραστηριότητα όσων χρησιμοποιήσουν τα νέας γενιάς προφυλακτικά, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως πρσφέρουν μεγαλύτερη απόλαυση από ένα συμβατικό προφυλακτικό από λατέξ.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!