1o LGBTQI+ Φεστιβάλ Κρήτης: “Αγωνιζόμαστε – Ενημερώνουμε – Διεκδικούμε”

13/04/2015

10320614_1576556672586413_7348623808708262108_nΤο 1ο Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας: LGBTQI+ Pride Κρήτης, θα διοργανωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο πάρκο Γεωργιάδη (26 και 27/6).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του συντονιστικού που έχει αναλάβει τη διοργάνωση:

Το 1ο LGBTQI+ pride Κρήτης, πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που στοχεύει στην ενδυνάμωση της ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) κοινότητας της Κρήτης -και κατ’επέκταση της επαρχίας-, στην προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων (θεσμικών και μη) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και στην επίτευξη ισότιμης συνύπαρξης μας σε χωριά, κωμοπόλεις, πόλεις και νησιά!

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που στοχεύει στην ενδυνάμωση της ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) κοινότητας της Κρήτης -και κατ’επέκταση της επαρχίας-, στην προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων (θεσμικών και μη) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και στην επίτευξη ισότιμης συνύπαρξης μας σε χωριά, κωμοπόλεις, πόλεις και νησιά!

Μέσα από το LGBTQI+ Φεστιβάλ Ορατότητας σκοπεύουμε, συν τοις άλλοις, να παρέχουμε ενημέρωση πάνω σε όλα τα ζητήματα που άπτονται του φύλου, του σώματος και της σεξουαλικότητας. Ιδιαίτερη βαρύτητα, επιθυμούμε να δοθεί, σε θέματα που έχουν τεθεί ελλιπώς ή διαστρεβλωμένα, όπως η τρανσφοβία, η πολυφοβία (διακρίσεις ενάντια στην πολυσυντροφικότητα) και τo ομοφοβικό bullying (gay bashing). To Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμπεριλάβει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια (workshops) και καλλιτεχνικά δρώμενα, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις σχετικές θεματικές. Οι 2 ημέρες του θα κλείσουν με πολύχρωμες μουσικές βραδιές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναυλίες διαφόρων μουσικών ιδιωμάτων και πάρτυ με DJs.

Κορυφαία στιγμή, θα θέλαμε να αποτελέσει, μια μεγάλη Πολύχρωμη Πορεία. Θα βαδίσουμε στους δρόμους υπενθυμίζοντας, πως δεν θα πάψουμε να υπάρχουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και την ελευθερία έκφρασης (χωρίς φόβο και απειλές για την ζωή μας) στον δημόσιο -και μη- χώρο. Είμαστε μέρος της ίδιας κοινωνίας, ζητάμε ελεύθερες και αξιοπρεπείς ανάσες και γιορτάζουμε την διαφορετικότητα!

Το Συντονιστικό για το 1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης που παλεύει για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Ορατότητας, ειναι μία συνέλευση οριζόντιας οργάνωσης στην οποία μετέχουν οι συλλογικότητες ConQueer (Ηράκλειο) και Φύλο και Φτερό (Ρέθυμνο), καθώς και κάποια μεμονωμένα αλληλέγγυα άτομα. Η τέλεση ενός ΛΟΑΤΚΙ Φεστιβάλ μη εμπορευματοποιημένου, δίχως χορηγούς, δίχως διαφημίσεις, το οποίο βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην αυτοοργάνωση και δεν περιθωριοποιεί κανένα μέλος της κοινότητάς μας, αποτελεί για εμάς συνειδητή πολιτική επιλογή.

[box type=”shadow” ]Αγωνιζόμαστε – Ενημερώνουμε – Διεκδικούμε: Ενάντια σε κανονικότητες και εξουσίες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν επάνω στα σώματα και στις επιθυμίες μας. Ενάντια σε ομοφοβία, σεξισμό και τρανσφοβία. Σπάμε την σιωπή. Γιορτάζουμε τις διαφορετικότητές μας! Σας περιμένουμε όλ@! [/box]

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!