Κέρδισε προσκλήσεις στο 16o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα

18/03/2015

16o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου διαγωνισμός

Το περιοδικό antivirus σε συνεργασία με το 16o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε 5 διπλές προσκλήσεις για κάθε μία από τις παρακάτω ταινίες. Οι προσκλήσεις αφορούν την μέρα και ώρα που αναγράφονται και η κλήρωση θα γίνετε καθημερινά για κάθε ταινία ξεχωριστά.

LA GRECE DE CHRISTOS CHRYSSOPOULOS_POSTERΤαινία: La Grèce de Christos Chryssopoulos, Petros Markaris et Ersi Sotiropoulos

Ημέρα & ώρα: ΠΕΜΠΤΗ 19.03, στις 20.00

Προβολή: EMBASSY NOVA ODEON

Περιγραφή: Το ντοκιμαντέρ αυτό εξετάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα μέσα από το λόγο, τα έργα, τις αναμνήσεις, τους περιπάτους, τριών από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς. Από διαφορετικές γενιές και κόσμους, οι συγγραφείς αυτοί διηγούνται τη δική τους Ελλάδα.

Link ταινίας  / * Παρουσία του σκηνοθέτη

Realite_POSTER

Ταινία: Réalité

Ημέρα & ώρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.03, στις 22.15

Προβολή: ΔΑΝΑΟΣ 1

Περιγραφή: Ο Jason Tantra, ένας ήρεμος εικονολήπτης, ονειρεύεται να σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία τρόμου. Ο Bob Marshall, ένας πλούσιος παραγωγός, δέχεται να τη χρηματοδοτήσει υπό έναν όρο: Ο Jason έχει 48 ώρες για να βρει το καλύτερο βογκητό στην ιστορία του κινηματογράφου…

Link ταινίας

Le dernier coup de marteau_POSTER

Ταινία: Le dernier coup de marteau / Το τελευταίο χτύπημα

Ημέρα & ώρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 21.03, στις 20.00

Προβολή: ΔΑΝΑΟΣ 1

Περιγραφή: Όταν ο δεκατριάχρονος Victor, περνά την πόρτα της Όπερας του Montpellier, δεν γνωρίζει τίποτα για τη μουσική. Δεν γνωρίζει ούτε καν τον πατέρα του που ήρθε να διευθύνει την 6η Συμφωνία του Mahler. Τον παρατηρεί από μακριά και ανακαλύπτει το κλίμα των προβών…

Link ταινίας

Hotel Monterey_poster

Ταινία: Hôtel Monterey 

Ημέρα & ώρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 21.03, στις 20.00

Προβολή: ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περιγραφή: Ένα είδος μαγείας πλανάται σταδιακά. Είναι αλήθεια ότι δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα, τίποτα άλλο εκτός από ένα ατελείωτο ταξίδι με ασανσέρ, μια ατελείωτη αναμονή μπροστά στις πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν.

Link ταινίας

Mammejong_POSTER

Ταινία: Mammejong

Ημέρα & ώρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 22.03, στις 18.30

Προβολή: EMBASSY NOVA ODEON

Περιγραφή: Είναι η ιστορία του Flëpp, που ζει μόνιμα με τη μητέρα του Sophie σε ένα μικρό χωριό στο Λουξεμβούργο. Πίσω από την αληθινή αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλον, κρύβεται μια σχέση που διέπεται από την αμοιβαία εξάρτηση και την ενοχή. Ξαφνικά, η σαγηνευτική και μυστηριώδης Leena εμφανίζεται από το πουθενά.

Link ταινίας

Tiens toi droite_POSTER

Ταινία: Tiens toi droite / Κούκλες

Ημέρα & ώρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 23.03, στις 20.00

Προβολή: ΔΑΝΑΟΣ 1

Περιγραφή: Η Louise, η Sam και η Lili είναι τρεις γυναίκες που δε γνωρίζονται μεταξύ τους, όμως η επίμονη θέλησή τους για εξέλιξη θα τις οδηγήσει να συναντηθούν, να βρεθούν, να ανταλλάξουν απόψεις. Είναι η ιστορία της Louise η οποία εγκαταλείπει το οικογενειακό στεγνοκαθαριστήριο για να εργαστεί σε μια μεγάλη εταιρεία κατασκευής κούκλων. Είναι αυτή της Lili, Μις Νέα Καληδονία, η οποία γνωρίζει έναν πλούσιο βιομήχανο. Είναι κι αυτή της Sam, μητέρα πολύτεκνης οικογενείας, που αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί.

Link ταινίας / * Παρουσία της σκηνοθέτιδος

bastard_POSTERΤαινία: Bastardo

Ημέρα & ώρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 23.03, στις 22.00

Προβολή: ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περιγραφή: Ο Mohsen, ή αλλιώς Bastardo, ένας τριαντάρης που ζει την απόρριψη από τη φτωχή γειτονιά του, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει την ημέρα που τοποθετεί έναν αναμεταδότη κινητής τηλεφωνίας πάνω στην σκεπή του. Η άνοδός του είναι θεαματική. Όμως, ο Larnouba, ο αδίστακτος αρχηγός της γειτονιάς, βλέπει με κακό μάτι την άνοδο αυτή του «μπάσταρδου».

Link ταινίας

weekends_poster

Ταινία: Week-ends

Ημέρα & ώρα: ΤΡΙΤΗ 24.03, στις 20.00

Προβολή: ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περιγραφή: Μπορεί, μερικές φορές, ένας ασήμαντος λόγος να καταστρέψει ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχή. Μια απλή παρεξήγηση στο παρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ, ένας λάθος χειρισμός και ξαφνικά έρχονται τα πάνω-κάτω. Όλα πάνε στραβά για την Christine. Ο Jean την παρατάει. Οι παιδικοί της φίλοι, η Sylvette και ο Ulrich, είναι κάπως λιγότερο φίλοι της. Αλλά η ζωή είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις.

Link ταινίας

fidelio_poster

Ταινία: Fidélio, l’Οdyssée d’Alice 

Ημέρα & ώρα: ΤΡΙΤΗ 24.03, στις 21.45

Προβολή: ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περιγραφή: Η Alice, 30 ετών, είναι ναυτικός. Αφήνει τον Félix, το σύντροφό της, στη στεριά και επιβιβάζεται ως μηχανικός, σ’ ένα παλιό φορτηγό πλοίο, το Φιντέλιο. Αφού μπαρκάρουν, μαθαίνει πως αντικαθιστά έναν άνδρα που μόλις πέθανε και ανακαλύπτει πως ο Gaël, ο πρώτος της μεγάλος έρωτας, είναι ο κυβερνήτης του πλοίου. Στην καμπίνα της, η Alice βρίσκει ένα ημερολόγιο που ανήκε στον προκάτοχό της. Διαβάζοντας τις σημειώσεις του, ένα μείγμα μηχανικών προβλημάτων, σεξουαλικών κατακτήσεων και ερωτικής μελαγχολίας, ανακαλύπτει την περίεργη ομοιότητα με τη δική της θαλασσινή πορεία.

Link ταινίας

Astero_SWIM_POSTERΤαινία: Σινέ-κοντσέρτο / Αστέρω

Ημέρα & ώρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 25.03, στις 20.30

Προβολή: ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περιγραφή: Η βοσκοπούλα Αστέρω χάνει τα λογικά της από αγάπη για έναν πλούσιο πλην όμως καλό βοσκό. Συνέρχεται ωστόσο, μόλις ο αγαπημένος της αποφασίζει να ακούσει τη φωνή της καρδιάς του και όχι τις προκαταλήψεις της οικογένειάς του.

Link ταινίας / με τη μουσική του συγκροτήματος S.W.I.M.

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό πατώντας




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!