Έλληνες stars που έχουν παραδεχτεί δημόσια την ομοφυλοφιλία τους

13/03/2015

200408140001_03Είναι πετυχημένοι, όμορφοι και δυναμικοί.

Παρόλα αυτά δεν διστάζουν να παραδεχτούν την διαφορετικότητα τους, και να πουν δημόσια πως είναι ομoφυλόφιλοι.

Σε παλιά η σε νέα εποχή, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει.

Κάποιοι δεν το δέχονται και κάποιοι τους βγάζουν το καπέλο. Οι γνώμες πολλές. Το ζήτημα είναι ότι οι άνθρωποι, δεν κρίνονται από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Κρίνονται για το έργο τους, την ανθρωπιά τους και τον δυναμισμό τους. Και όλοι τους είναι πετυχημένοι και δημιουργικοί, ο καθένας στον τομέα του.

Απλά είχαν κάποια κότσια, παραπάνω από κάποιους άλλους που δεν τολμούν, ούτε στον εαυτό τους να το παραδεχτούν και βγήκαν και το δηλώσαν!!!

Γιώργος Μαρίνος

Ο Γιώργος Μαρίνος ήταν από τους πρώτους, ίσως ο πρώτος, Έλληνας ομοφυλόφιλος που παραδέχτηκε ανοιχτά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Και μάλιστα σε μια εποχή, την δεκαετία του ’60, που το συγκεκριμένο θέμα ήταν κάτι παραπάνω από ταμπoύ. Ο ίδιος, αρκετά χρόνια μετά δηλώνει: «Πιστεύω ειλικρινά πως αυτή η δήλωση μου το ’64 και η μετέπειτα συμπεριφορά μου άλλαξε πολύ την γνώμη των Ελλήνων περί της ομοφυλοφιλίας». Εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του, γιατί τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα του για να μεγαλουργήσει. Είναι αληθινός αγαπητός και πάνω από όλα υπερβολικά ταλαντούχος!

Χρήστος Σιμαρδάνης

Παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος στους φίλους του, χωρίς να το σκεφτεί και χωρίς να κάνει μεγάλο θέμα. «Στα 15 μου, ήμουν με την παρέα φίλων μου ένα βράδυ, και μιλούσαν όλοι για το σεξ, ήθελα να ήθελα να τους εκφράσω ότι εγώ είμαι γκέι και τους είπα: Εμένα παιδιά, μου αρέσουν τα αγόρια». «Πάω με γυναίκες, αλλά είναι προκαθορισμένη η τύχη αυτών των συναντήσεων. Περνάω καλά, αλλά μια γυναίκα δεν μπορεί να με συγκινήσει». Ο πατέρας του είχε καταλάβει, αλλά είχε την φιλοσοφία να μην το σχολιάσει. Με τη μητέρα του, είχανε μια κουβέντα επί τρεις μέρες. Είναι αριστερή. Μάλιστα όταν βρεθήκανε σε έναν γάμο, όπου πάντρεψε μια φίλη του, του είπε, πώς έστω και έτσι μπορώ να κάνω οικογένεια. Εγώ είμαι κατά του γάμου και στρέιτ να ήμουν δεν θα παντρευόμουν, δεν θέλω να γίνω νύφη. Ο ηθοποιός δεν χρειάστηκε να κάνει καμία άλλη συζήτηση, στο θέμα αυτό. Είναι αγαπητός σε όλους και έχει μια λαμπρή σταδιοδρομία στον χώρο του !!!

Άρης Δαβαράκης

Τον Άρη Δαβαράκη υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τον θαυμάζουν απεριόριστα. Έχει γράψει ένα από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια, την Αλεξάνδρεια, την οποία έχουν τραγουδήσει οι σπουδαίες φωνές των Γιάννη Κότσιρα και Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Και πολλούς ακόμα σπουδαίους στίχους όπως και πολλά άρθρα. Όλοι, επίσης, πιστεύω γνωρίζουμε την άδικη περιπέτεια που είχε ο Άρης Δαβαράκης αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταλήξει πάλι άδικα στην φυλακή για κάποιο διάστημα. Ο Άρης, λοιπόν, έχει εξομολογηθεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το 1980 έδωσε συνέντευξη στη Μαλβίνα Κάραλη της οποίας ο τίτλος ήταν «Άρης Δαβαράκης: Είμαι ομοφυλόφιλος». Στην συνέντευξη του αυτή είχε πει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα μεταξύ των οποίων το πόσο διέφερε από τους υπόλοιπους ομοφυλόφιλους της εποχής. Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα στο οποίο ανέφερε πως «όταν οι άλλοι πήγαιναν να κάνουν σeξ εγώ πήγαινα για ύπνο. Μοναδικός για την εποχή του και πολύ μπροστά δεν φοβήθηκε να εξομολογηθεί δημόσια αυτό που πραγματικά ήθελε στην ζωή του !!!

Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε το μεγάλο βήμα και παραδέχτηκε ότι είναι gay σε συνέντευξη του. Έκανε βαθιά προσωπικές αποκαλύψεις μιλώντας ανοικτά για τη gay σεξουαλικότητα του και τη ζωή του. «Για την προσωπική μου ζωή και τις επιλογές μου δεν ήθελα ποτέ να πω ψέματα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς» είπε ο Φώτης, και δηλώνει χωρίς φόβο ότι τους αγαπούσε. Δεν έχω στενοχωρήσει ποτέ κανέναν» συνέχισε, Η ζωή είναι περίεργη, οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ελεύθεροι και πρέπει στη ζωή τους να αποφασίζουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν. Υπάρχει τίμημα, αν ακολουθήσεις από δω, υπάρχει τίμημα. Αν ακολουθήσεις από κει, υπάρχει τίμημα. Το θέμα είναι τι αντέχεις να πληρώσεις. Εγώ αυτό που αντέχω να πληρώσω είναι να αισθάνομαι εγώ άνετα με τον εαυτό μου. Και να είμαι κύριος του εαυτού μου. Να μην έρθει κανένας να μου πει, πρέπει να κάνεις έτσι γιατί κοινωνικά έτσι πρέπει να ‘σαι.» Για την οικογένεια του μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Οι γονείς μου, οι παρέες μου ήταν σε ένα κλίμα που με υποστήριζαν. Οι γονείς μου μ’ αγαπάνε πάρα πολύ. Δεν νομίζω ότι θα θελα να ‘χα ζήσει τη ζωή μου διαφορετικά. Έτσι λοιπόν ο αγαπημένος μας σε όλους παρουσιαστής, χωρίς φόβο αλλά ελεύθερος πάνω από όλα, άνοιξε την καρδιά του και δεν φοβήθηκε τίποτα, παρόλο την δουλειά του η οποία σίγουρα τον εκθέτει στα φώτα πολύ πιο πολύ από κάποιους άλλους !!!

Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της Ελλάδας εξομολογήθηκε όσα οι άλλοι δεν τολμούν να πουν. Ο ίδιος μίλησε για την κατάθλιψη που πέρασε, τα ναρκωτικά, την απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά και την ομοφυλοφιλία, που του έχει σημαδέψει την ζωή. Ήμουν 13 όταν συνειδητοποίησα την ομοφυλοφιλία μου», αποκάλυψε σε συνέντευξη του, προσθέτοντας ότι έχει βιώσει τεράστιο κοινωνικό ρατσισμό, καθώς και ο αδελφός του είναι gay. «Είχα κοντά μου κάποιους φίλους, ακόμη και καθηγητές. Οι γονείς μου αναγκάστηκαν να το αποδεχτούν, μετά το κλάμα, το σπαραγμό και τον όλο ορυμαγδό, μερικά χρόνια μετά. Ποτέ όμως δεν μας έδιωξαν από το σπίτι», δήλωσε ο γνωστός σκηνοθέτης. Μιλώντας για τα χρόνια της εφηβείας του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης εξομολογήθηκε: «Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος με τα προβλήματα του ρατσισμού, της απομόνωσης και της κατάθλιψης. Παράλληλα όμως ήταν και μια περίοδος παθιασμένη και πολύ σεξουαλική». Ο ίδιος δεν κρύβει ότι έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά κυρίως δεν διστάζει να αποκαλύψει πώς πήρε την απόφαση να τα σταματήσει. Είπε μάλιστα και για την απόπειρα αυτοκτονίας του «θα πρέπει να ήμουν γύρω στα 15. Ήταν η ανάγκη να σε προσέξουν οι άλλοι, πράγμα που πολλές φορές σε οδηγεί εκεί. Είναι δυνατός αντέχει τα πάντα, και ανακάλυψε πόσο τελικά αγαπάει τον εαυτό του για να μην του κάνει κακό!!!

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι δημοσιογράφος και δηλωμένος ομοφυλόφιλος. Έχει υπάρξει Πρόεδρος των ελλήνων ομοφυλοφίλων και σε κάθε ευκαιρία διαλαλεί αυτή του την ιδιαιτερότητα. Κάποιες φορές μάλιστα το κάνει και συνέχεια, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει στο κρεβάτι του. Συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι μετέχοντας στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Στα χρόνια του πολλά βαρύ ανδρισμού, υπήρχε κάποιος που αποδείκνυε ότι μπορούσες να είσαι ομοφυλόφιλος και ωραίος και πετυχημένος και άφοβος. Ο μοναδικός γκέι άντρας που δεν ήταν όλο φτερά και πούπουλα. Ο μοναδικός που πρόσφερε ένα πρότυπο διαφορετικό από τις οδυνηρές χαριτωμένες, τόσον που παρίστανα τους ομοφυλόφιλους σε ελληνικές ταινίες.

πηγή: www.patrasevents.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!