Φάμπιο Καπέλο: “Το ποδόσφαιρο δεν είναι για αδελφές!”

19/02/2015

capello_russiaO Φάμπιο Καπέλο είναι Ιταλός προπονητής ποδοσφαίρου και πρώην ποδοσφαιριστής. Απο τον Ιούλιο του 2012 προπονεί την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας

Πρόσφατα κλήθηκε να σχολιάσει τον σκληρό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Δεν πιστεύω ότι έχουν υιοθετήσει ένα βίαιο τρόπο παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο έτσι και αλλιώς δεν είναι για αδελφές!”

Για την ακρίβεια ο Καπέλο, που μίλησε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό χρησιμοποίησε την ισπανική λέξη mariquitas, που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί όταν θέλουν να μιλήσουν υποτιμητικά για τους gay.

Αρκετοί πάντως χρήστες των social media σχολίασαν αρνητικά τη δήλωση αυτή. Το “ρατσιστής” ήταν μάλλον ότι πιο “τιμητικό” που γράφτηκε για τον Καπέλο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!