Βίντεο που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στα πλαίσια του προγράμματος  «Αντιμετώπιση της Ρητορικής και των Εγκλημάτων Μίσους στην Κύπρο» με σύνθημα «Stuck on image? Get over it! »

Ο πληθυσμός, η σύνθεση και η ιστορία της Κύπρου, έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένα κοινωνικά στερεότυπα και προκαταλήψεις βάση των οποίων αναπτύσσονται ρητορική και εγκλήματα μίσους.  Οι συμπεριφορές αυτές εντοπίζονται κυρίως έναντι ομάδων πληθυσμού που διαφέρουν από το κοινωνικό σύνολο βάση της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας.

Η εν λόγω καμπάνια, στα πλαίσια της οποίας θα προβληθούν άλλα δύο βίντεο, έχει ως στόχο να προβληματίσει την κυπριακή κοινωνία και να συντείνει στην αποδόμηση των στερεοτύπων και προκαταλήψεων που εδώ και χρόνια καλλιεργούνται σε αυτήν.

Περισσότερες πληροφορίες:

Στο σύνδεσμο: http://www.confronthatecy.com/#!-1/cf8x

Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ http://www.inep.org.cy/index.php/gr/

Βρείτε μας επίσης στο Facebook: https://www.facebook.com/inst.er.promitheas?ref=hl

Και στο Twitter: @promitheas_inst

Η accept ΛΟΑΤ Κύπρου είναι η μοναδική εγγεγραμμένη ΛΟΑΤΙ οργάνωση στον έφορο σωματείων την Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελείται από ενεργούς εθελοντές. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζεται και αφορά άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνοτικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής προέλευσης, γλώσσας, κατάστασης υγείας, σωματικής κατάστασης ή άλλου γνωρίσματος και διεκδικούμε σταθερά, αλλά δυναμικά την αποδοχή, την αλληλοαποδοχή, χειραφέτηση και αλληλοϋποστήριξη, εναρμονίζοντας σε ισότιμη βάση την κυπριακή κοινωνία με θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤI κοινότητα. Η ενέργειες μας επικεντρώνονται: • Στην προάσπιση, διεκδίκηση και προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ΛΟΑΤΙ προσώπων και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. • Στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ίδιας της κοινότητας αλλά και της κοινής γνώμης, της οικογένειας, των θεσμών, των οργανωμένων ή μη φορέων και της κοινωνίας γενικότερα σε θέματα σεξουαλικότητας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και σεξουαλικής υγείας. ΛΟΑΤΙ: Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς, Intersex. Όραμα μας είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό του κάθε ατόμου και της διαφορετικότητας του, απαλλαγμένης από διακρίσεις και προκαταλήψεις ιδίως όσο αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό.