Κορυφαίος LGBT τουριστικός προορισμός η Μύκονος και επίσημα

11/02/2015

ImageHandler.ashx-5Στους εκθέτες του «Pink Pavilion» θα συμμετέχει φέτος το νησί της Μυκόνου, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού -ITB- στο Βερολίνο (4-8/3) .

Το Pink Pavilion σχετίζεται με τον LGBT τουρισμό και εκεί το “Μykonos accommodation center” θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα ξενοδοχεία που είναι φιλικά προς τον τουρισμό LGBT.

Τα τελευταία χρόνια στη διεθνή έκθεση τουρισμού (ΙTB) καταγράφεται μία συνεχής αύξηση ενδιαφέροντος για τον «gay- τουρισμό». Αυτό το είδος Τουρισμού αφορά αποκλειστικά τα ομόφυλα άτομα τα οποία πρόκειται να επισκεφθούν προορισμούς φιλικούς στην διαφορετικότητά τους, όπου δηλαδή νιώθουν ευπρόσδεκτοι.

Να προσθέσουμε επίσης, ότι στην εν λόγω έκθεση συμμετέχει (από το 2010) και ο ελληνικός τουριστικός gay οδηγός “gayguide.gr” μαζί με τον έντυπο (gay)χάρτη που σχετίζεται με το νησί των ανέμων και εκδίδεται από τη Homo Evolution.

Αν και η Μύκονος τα τελευταία χρόνια είναι ο κατεξοχήν «gay friendly» ελληνικός προορισμός μόλις φέτος φιγουράρει στο περίπτερο της έκθεσης του Βερολίνου.

Σύμφωνα με στοιχεία ο gay τουρισμός καταλαμβάνει το 10% στην πίτα του παγκόσμιου τουρισμού με τις συνολικές αφίξεις σε διάφορους προορισμούς να υπολογίζονται σε 75 εκατομμύρια, επισημαίνει ο Τζον Τανζέλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Διεθνούς Ταξιδιωτικού Συνδέσμου Γκέι και Λεσβιών, IGLTA (International Gay & Lesbian Travel Association).

Το γεγονός ότι η Μύκονος συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στο «ροζ» περίπτερο της διεθνούς έκθεσης δεν σημαίνει πως έχει αυξηθεί ο gay τουρισμός στο νησί αλλά στο ότι με το πέρασμα των χρόνων γίνεται πιο αποδεκτός.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!