Η Κύπρος έβγαλε τραγούδι και το Λονδίνο προετιμάζεται για τα 60χρονα

Μια όμορφη μέρα ξημερώνει στον όμορφο κόσμο της Eurovision και εμείς σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλες τις τελευταίες εξελίξεις που σας αφορούν, σχετικά με το διαγωνισμό. Πάμε λοιπόν να δούμε όλα τα ζουμερά νέα από Κύπρο, Λονδίνο και Στοκχόλμη.

Στην Κύπρο, “επεισοδιακή” μπορεί να πει κανείς τη φετινή εθνική επιλογή τραγουδιού για τη Βιέννη. Με 6 τραγούδια στον τελικό, που προέκυψαν από έναν μαραθώνιο από auditions στυλ X Factor, ο νικητής ήταν ένα απρόβλεπτο γεγονός. Φαβορί τη βδομάδα του τελικού (μιας και οι γραμμες για ψηφοφορία ήταν ανοιχτές για 7 μέρες) ήταν ο Παναγιώτης Κουφογιάννης και το συγκρότημα Minus One. Έτσι άλλωστε ψήφισε το κοινο (Παναγιώτης Κουφογιάννης) και η επιτροπή (Minus One). Όμως όταν συνδυάστηκαν τα αποτελέσματα του κοινού και της επιτροπής το αποτέλεσμα μας εξέπληξε όλους. Ο Γιάννης Καραγιάννης κέρδισε τον εθνικό τελικό (χωρίς να έχει έρθει πρώτος ούτε στο κοινό, ούτε στην επιτροπή) με το μέσο όρο των ψήφων της δεύτερης θέσης. Από την άλλη οι γκρίνιες στο διαδίκτυο εντείνονται καθώς το τραγούδι του “One thing I should have done” θεωρείται από πολλούς καθαρή αντιγραφή της συμμετοχής του Βελγίου το 2010 “me and my guitar” από τον Tom Dice!

EUROVISION 60 YEARS

Στο Λονδινο θα γιορτασουμε τα 60 χρόνια της Eurovision με μια μοναδική συναυλία στο Eventim Apollo Hammersmith του Λονδίνου με παρουσιαστές την Petra Mede (Sweden) και τον Graham Norton (UK) στις 31 Μαρτίου. Τα εισιτήρια για τη συναυλία θα ξεκινήσουν να προ-πωλούνται από αύριο το πρωϊ (συντονιστείτε στο www.oikotimes.com για περισσότερες πληροφορίες) ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα ονόματα που θα εμφανιστούν επί σκηνής: Lordi, Harreys, Natasha St-Pier, Emmeli de Forest, Nicole, Conchita Wurst ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένου την επιβεβαλιωση για Έλενα Παπαρίζου, Loreen και Dana International. Το show θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί από 22 χώρες εντός του Απρίλη ενώ η Γερμανία και η Ιταλία εξέφρασαν την απογοητευσή τους για το “φτωχό” format της εκδήλωσης. Η Γερμανία προφανώς αντιδρά λόγω του ότι έχασε τη διοργάνωση καθώς αρχικά η πρόταση της Γερμανίας αφορούσε επετειακό show στο Ανόβερο.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!