Ευρωκοινoβούλιο: Κατά του νομοσχεδίου του Κιργιστάν για την «γκέι προπαγάνδα»

kyrgyz-anti-gay-prop-protestΟμόφωνα εγκρίθηκε στις 15 Ιανουαρίου από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το κείμενο ψηφίσματος που παροτρύνει τους πολίτες και τους βουλευτές του Κιργιστάν να μην αφήσουν να περάσει από την κυβέρνηση ο νέος νόμος κατά της «γκέι προπαγάνδας», όπως ονομάζεται.

Στο κείμενο του ψηφίσματος γίνεται αναφορά στα περιστατικά βίας και καταπίεσης κατά των ομοφυλοφίλων που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Στις αρχές της δεκαετίας η πρώην σοβιετική δημοκρατία έκανε τα πρώτα της βήματα υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των LGBTQ ατόμων και βρισκόταν ένα βήμα μπροστά από τους γείτονές της στην Κεντρική Ασία.

Τα πράγματα μάλλον, όμως, θα εξελιχθούν αρνητικά για την LGBTQ κοινότητα του Κιργιστάν, που φαίνεται να είναι αδύναμη και απομονωμένη. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι πολύ πιο «σκληρό» σε σχέση με τον περιβόητο νόμο του Πούτιν κατά της προπαγάνδας των ομοφυλοφίλων.

Το κείμενο του ψηφίσματος στα αγγλικά

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!