20 σελέμπριτις που μεγάλωσαν με LGBT+ γονείς

14/01/2015
από

Συνήθως μαθαίνουμε πληροφορίες για τις σχέσεις των celebrities, για τους αγαπημένους τους σχεδιαστές, για τα επαγγελματικά τους σχέδια, για τα διαζύγια και τους γάμους τους, για τα πολυτελή σπίτια τους και τόσα ακόμα. Είχες όμως ποτέ ακούσει για τα παιδικά τους χρόνια και τη σεξουαλικότητα των γονιών τους; Δεν είναι λίγοι οι celebrities που μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που η σεξουαλική ταυτότητα δεν ήταν ταμπού γι’ αυτό και κάποιοι από αυτούς στην πορεία τους προσπάθησαν να κάνουν τον δικό τους αγώνα για τα δικαιώματα της LGBT+. Ας τους δούμε ένα προς ένα.

1. Jodie Foster

Η μαμά της ηθοποιού Jodie Foster Evelyn ήταν γκέι και μεγάλωσε με τη βοήθεια της συντρόφου της. Η Foster επίσης αποκάλυψε ότι είναι λεσβία στις Χρυσές Σφαίρες του 2013.

2. Amy Adams

Όταν η ηθοποιός Amy Adams ήταν 11 χρονών, οι γονείς της χώρισαν και η μαμά της μετακόμισε και έκανε σχέση με μία άλλη γυναίκα.

3. Robert De Niro

O De Niro είπε ότι ο πατέρας του ήταν καλλιτέχνης και πάλευε με τη σεξουαλικότητά του μία εποχή που οι γκέι άντρες και γυναίκες κρατούσαν κρυφή την ταυτότητά τους.

4. 50 Cent

Η μαμά του ράπερ 50 Cent ήταν λεσβία. Μεγάλωσε μαζί της μέχρι που πέθανε από ναρκωτικά όταν εκείνος ήταν 8 χρόνων.

5. O. J. Simpson

Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή και ηθοποιού O. J. Simpson, Jimmy Lee Simpson ήταν γκέι και πέθανε το 1986 από επιπλοκές στην υγεία του και ενώ ήταν φορέας του AIDS. Ήταν επίσης γνωστός drag performer στο Σαν Φρανσίσκο.

6. Natasha Richardson

Ο πατέρας της ηθοποιού Natasha Richardson είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Tony Richardson και ήταν bisexual. Πέθανε από AIDS το 1991.

7. Liza Minnelli

Ο πατέρας της σταρ Liza Minnelli, Vincente Minnelli, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γκέι.

8. Rene Russo

Την ηθοποιό και μοντέλο Rene Russo μεγάλωσε η λεσβία μαμά της. O πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια όταν εκείνη ήταν δύο ετών.

9. Judy Garland

Οι φήμες ήθελαν τον πατέρα της Judy Garland, Frank Gumm να είναι ομοφυλόφιλος. Η Garland παντρεύτηκε τον Vincente Minnelli για τον οποίο επίσης υπήρχαν ψίθυροι ότι ήταν γκέι.

10. Vanessa Redgrave

Ο πατέρας της ηθοποιού Vanessa Redgrave, Sir Michael Redgrave, αποκάλυψε ότι ήταν bisexual στην αυτοβιογραφία του το 1983.

11. Ally Sheedy

Η μαμά της ηθοποιού Ally Sheedy, Charlotte είναι δηλωμένη λεσβία. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 9 ετών.

12. Jena Malone

Την Malone μεγάλωσε η μαμά της και η κοπέλα της. Η ηθοποιός σχετικά είχε δηλώσει σε συνέντευξή της: «Όταν ήμουν νεότερη δεν ένιωθα ότι συμβαίνει κάτι αφύσικο. Είχα δύο μαμάδες και το έβρισκα συναρπαστικό καθώς οι φίλοι μου πάντα είχαν περισσότερη αδυναμία στη μαμά τους παρά στον μπαμπά τους. Οπότε τους έλεγα περήφανα ότι έχω δύο μαμάδες. Έλαβα πολύ αγάπη, σεβασμό και αποδοχή από εκείνες. Και είχα πολύ υγιή σχέση με τους γονείς μου».

13. Daniela Sea

Η ηθοποιός της σειράς «L Word» είναι λεσβία και ο πατέρας της αποκάλυψε ότι είναι γκέι όταν εκείνη ήταν μικρό κορίτσι.

14. Joely Richardson

O πατέρας της ηθοποιού, Tony Richardson, ήταν bisexual. Ήταν φορέας του AIDS και πέθανε το 1991.

15. Dorothy Dandridge

Η μαμά της ηθοποιού Dorothy Dandridge ήταν λεσβία και τη μεγάλωσε ενώ ήταν σε μακροχρόνια σχέση με μία γυναίκα.

16. Rebecca Walker

Η συγγραφέας του βιβλίου «The Color Purple» Alice Walker, είναι η μαμά της συγγραφέα και φεμνίστριας Rebecca Walker. Στο παρελθόν είχε σχέση με την Tracey Chapman.

17. Joe Valentine

Τον αθλητή baseball Joe Valentine μεγάλωσε η μαμά του , Deb Valentine και η σύντροφός της. Ο ίδιος έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά με το να τον μεγαλώνει μία μαμά και ένας μπαμπάς. «Με μεγάλωσαν δύο γυναίκες οι οποίες είναι καταπληκτικοί άνθρωποι».

18. Ana Lynch

Ο μπαμπάς της τραγουδίστριας των Scissor Sisters ήταν γκέι. Ήταν φορέας του AIDS και πέθανε όταν εκείνη ήταν έφηβη.

19. Anne Heche

Και ο μπαμπάς της Anne Heche ήταν γκέι όμως ποτέ δεν το δήλωσε δημόσια. Ήταν φορέας του AIDS και πέθανε όταν η Heche ήταν 13 χρονών.

20. Kaitlin Colombo

Και οι δύο γονείς της κωμικού Kaitlin Colombo ήταν ανοιχτά γκέι ενώ η ίδια υπερασπίζεται δημόσια τα δικαιώματα των ομοφυλόφυλων.


πηγή: www.followme.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!