Όταν οι εικόνες δηλώνουν πολιτική ανυπακοή

09/01/2015

menelasΑπό αυτό το Σάββατο (10/1) και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ο κόσμος της Αθήνας θα μπορεί να επισκεφθεί μια “πολιτικά ανυπάκουη” έκθεση φωτογραφίας και video art, στον Πολυχώρο Vault στο Βοτανικό.

Συγκεκριμένα, το GITV διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά έκθεση φωτογραφίας και video art με τίτλο:

Civil Disobedience: versions of violence (“Πολιτική Ανυπακοή: εκδοχές της βίας”).

“Τα τελευταία χρόνια λόγω μιας παγκόσμιας αλλά και εθνικής οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση στα φαινόμενα βίας και αυτό έχει απασχολήσει πολύ την δημόσια συζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι η βία υπήρξε πάντα μέρος του ανθρώπινου πολιτισμού, ίσως κληρονομιά από τους ζωικούς μας προγόνους. Η πολιτική ανυπακοή επινοήθηκε ως ένα κίνημα μη – βίαιο, μιας και πολλές ήταν οι φωνές που οραματίστηκαν έναν κόσμο χωρίς αυτήν. Καλέσαμε λοιπόν τους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή βίας και να αναπτύξουν νέες παραμέτρους επί θέματος.”

Την έκθεση επιμελείται η Ηρώ Ταγκάλου με τον Μενέλα Σιαφάκα, ενώ συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Χρυσόστομος Γαλαθρής, Νίκος Γιαβρόπουλος,
‘Εφη Γούση, Ηλίας Δούλης, Ηλίας Ζαΐμης,
Γιώργος Καλφαμανώλης, Λύο Καλοβυρνάς,
Νίκος Καρανικόλας, Μενέλας, Κώστας Χαρβάτης
Carolas Cienformas, Hiro FayΗ

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιανουαρίου από τις 18:00 έως 21:00. Στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθει ένα θεατρικό live performance σε κείμενο/σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Ηλία Δούλη στις 19:00.

Πληροφορίες:

Διάρκεια έκθεσης: 10 – 31 Ιανουαρίου 2015
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 19.00 – 24.00
Είσοδος Ελεύθερη. Η έκθεση θεωρείται ακατάλληλη για ανήλικους.
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/640369179407459/
Πολυχώρος Vault
Μελενίκου 26 , Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8’ περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945993870

versionsofviolence_mediumposter

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!