Καμπότζη : το τρίτο pride είναι γεγονός

10/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το τρίτο pride στο Βασίλειο της Καμπότζης είναι πλέον γεγονός και ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μήνα, ώστε να περιλάβει χρονικά και την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας (IDAHO).

Το Cambodia LGBT Pride 2011 διοργανώνει το Rainbow Community Kampuchea (RoCK), μια εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση η οποία υποστηρίζει τα ΛΟΑΤ δικαιώματα και η οποία ζητά της ισότητα και το σεβασμό της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Λόγω περιορισμών, δεν θα υπάρχει παρέλαση στους δρόμους. Θα υπάρξουν όμως πλήθος εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις φωτογραφίες και ζωγραφικής, φεστιβάλ ΛΟΑΤ κινηματογράφου, διάφορα drag shows , βραδιές καραόκε, διάφορα ΛΟΑΤ πάρτυ και πολλά άλλα.

Παράλληλα, διοργανώνεται το “pride aerobics” στο πάρκο Wat Botum, ἂγώνες σε πισίνα, διαγωνισμός roller skating, καθώς και πολλά εργαστήρια συζητήσεων ΛΟΑΤ θεματολογίας.

Για πρώτη φορά διανέμεται και το δίγλωσσο ‘Guide to Pride’ , ο οδηγός όλων των ΛΟΑΤ εκδηλώσεων καθώς και των ΛΟΑΤ και ΛΟΑΤ φιλικών καταστημάτων.

Λίγα λόγια για την Καμπότζη

Το Βασίλειο της Καμπότζης, πιο απλά γνωστό σαν Καμπότζη είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας με πληθυσμό πάνω από 13 εκατομμύρια ανθρώπους και πρωτεύουσα την Πνομ Πενχ. Η Καμπότζη είναι διάδοχο κράτος της κάποτε πανίσχυρης Αυτοκρατορίας των Χμερ, που κυβερνούσε το μεγαλύτερο μέρος της Ινδοκίνας μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα.

Οι κάτοικοι της Καμπότζης καλούνται συνήθως Καμποτζιανοί ή Χμερ· ο δεύτερος προσδιορισμός αναφέρεται αποκλειστικά σε όσους έχουν Χμερ εθνοτική καταγωγή. Αυτό αφορά τους περισσότερους κατοίκους της χώρας, που είναι Θεραβάντα Βουδιστές, αλλά υπάρχουν και αρκετοί Μουσουλμάνοι Χαμ, καθώς και Κινέζοι, Βιετναμέζοι και κάποιες φυλές που ακολουθούν ανιμιστικές .

Αρχηγός Κράτους είναι ο Βασιλιάς Νοροντόμ Σιχαμόνι και Πρωθυπουργός είναι ο Χον Σεν. Επίσημη γλώσσα του κράτους είναι η Χμερ και τα Αγγλικά και Γαλλικά γίνονται κατανοητά στις μορφωμένες τάξεις. ( πηγή σημειώσεων : Wikipedia )

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!