Τις απαρχές κάθε κατηγορίας φιλιού στο κινηματογραφικό φακό συγκέντρωσαν οι New York Times.

Το πρώτο επί οθόνης φιλί δόθηκε στην ταινία “The Kiss” (1896)
Το πρώτο γαλλικό φιλί το αντάλλαξε η Νάταλι Γουντ με τον Γουόρεν Μπίτι ως έφηβοι εραστές στο αυτοκίνητο του πρωταγωνιστή, για την ταινία “Splendor in the Grass” (1961)
Το πρώτο φιλί μεταξύ διαφορετικών ειδών δόθηκε στην ταινία “Πλανήτης των Πιθήκων” (1968) ανάμεσα στον σκληρό του σινεμά Τσάρλτον Ηστον και τη Κιμ Χάντερ που υποδυόταν την Ζίρα
Το πρώτο φιλί μεταξύ δύο ατόμων με διαφορά ηλικίας 50 χρόνια: Χάρολντ και Μοντ (1971)
Το πρώτο φιλί ομοφυλόφιλων, στην ταινία “Sunday Bloody Sunday” (1971)
Το φιλί με τη μεγαλύτερη διάρκεια κράτησε καθηλωμένο το κοινό και σε ένταση τον Γκρέγκρο Σμιθ και την Στέφανι Σέριν επί έξι λεπτά στην ταινία «Παιδιά στην Αμερική (2005)
Επιστροφή στο παρελθόν με το πρώτο φιλι με ανοιχτό στόμα: Το 1926 η Γκρέτα Γκάρμπο παραδίδεται στον Τζον Γκίλμπερτ στην ταινία «Σάρκα και Διάβολος»
Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!