Τα λόγια ενός ευσεβούς πάστορα: “Προσεύχομαι να αυτοκτονήσεις”

10/12/2014
1417992450050
Τζιμ Μαρτζόραμ

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Στίβεν Άντερσον, ενός πάστορα από την Αμερική ο οποίος υποστήριξε ότι μοναδική λύση για την εξάλειψη του AIDS είναι η θανάτωση όλων των γκέι, άλλος ένας “εκπρόσωπος” του θεού έρχεται να σοκάρει με ένα ακόμη ομοφοβικό παραλήρημα.

Όλα άρχισαν όταν ένας συγγραφέας, ο Τζιμ Μαρτζόραμ, έστειλε email σε 400 εκκλησίες για να ενημερώσει για το νέο του βιβλίο με τίτλο “It’s Life Jim” όπου περιέγραφε τον αγώνα του να ζει ως χριστιανός ομοφυλόφιλος. Τότε ένας πάστορας στην εκκλησία των Βαπτιστών του Γουέστ Σίτι του απάντησε στο email: “Δεν ενδιαφερόμαστε για τον βρωμερό τρόπο ζωής σου ή το βιβλίο σου. Προσεύχομαι να αυτοκτονήσεις βρωμερέ παιδόφιλε”.

Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον πάστορα τι πραγματικά συνέβη πάλι έλαβε μια εξωφρενική απάντηση. Και ο προκλητικός πάστορας δεν σταμάτησε εκεί.

Σε συνέντευξή του στο One News, είπε ότι κατά την άποψή του θα έπρεπε όλοι “αυτοί” να θανατωθούν. Τόνισε μάλιστα ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να το κάνει.

Πάντως ο επικεφαλής της εκκλησίας των Βαπτιστών της Νέας Ζηλανδίας έσπευσε να δηλώσει ότι “ουδέποτε η εκκλησία θα υιοθετήσει τις απόψεις του” και ότι νιώθει αποτροπιασμένος από τις δηλώσεις του εν λόγω πάστορα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!