Το facebook “λογοκρίνει” λεσβιακό φιλί και μετά ζητά συγνώμη

10/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στο facebook υπάρχουν χιλίαδες σελίδες και εκατομμύρια φωτογραφίες. Αλλά την προηγούμενη εβδομάδα η διάσημη ιστοσελίδα επέλεξε να “λογοκρίνει” τη διαφήμιση ταινίας με τη γλώσσα δύο γυναικών να ακουμπά η μια την άλλη.

Η Σουηδική εταιρεία διανομής TriArt Films, ήθελε να κάνει χρήση της διάσημης σελίδας για την προώθηση της ταινίας “Attenberg” – μιας ελληνικής ταινίας η οποία είναι βασισμένη στον αγώνα μιας νεαρής γυναίκας να βρει τη θέση της στην κοινωνία. 

“Η διαφήμιση μας για την ταινία ‘Attenberg,’ κάνει χρήση μιας εικόνας με τις γλώσσες δύο γυναικων να ακουμπούν η μια την άλλη, αλλά δεν έγινε δεκτή ” δήλωνε η TriArt στη σελίδα της στο Facebook.

To FoxNews ήρθε σε επικοινωνία με το Facebook για το θέμα και τους ενημέρωσαν ότι το εξετάζαν ενώ 24 ώρες μετά έλαβαν την απάντηση “Κατόπιν έρευνας, συμπεράναμε ότι η διαφήμιση δεν καταπατά τους όρους χρήσης και ότι είχε αφαιρεθεί λόγω λάθους” δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιστοσελίδας “Η διαφήμιση είναι πλεόν στον αέρα και ζητούμε συγνώμη .”

Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Ενώ η ιστοσελίδα έχει σαφείς όρους χρήσης σχετικά με φωτογραφίες και διαφημίσεις σεξουαλικού περιεχομένου, δεν υπάρχουν ειδικοί όροι που να απαγορεύουν φωτογραφίες φιλιών. Ποίο είναι λοιπόν το λάθος στο οποίο αναφέρεται το facebook ; Και είναι εύλογο να έχουμε αυτές τις απορείες μιας και το ίδιο είχε συμβεί πριν λίγες εβδομάδες με το gay φιλί.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!