Επίσημη ανακοίνωση από την ΟΛΚΕ για τις ομοφοβικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης

05/12/2014

olke logo greekΣχετικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με αυτό:

“Η ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας καταδικάζει τις χθεσινές απαξιωτικές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου σχετικά με την επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα ο κύριος Αθανασίου στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA» είπε πως « για τον γάμο αυτό δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι» και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα «είναι μια χώρα που σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί ο γάμος» στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Ως ΟΛΚΕ δεν στεκόμαστε στην απαράδεκτη για τον ίδιο άγνοια των νόμων της φύσης, ούτε στην προκλητική αδιαφορία του για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας, καθώς αρνείται να νομοθετήσει ακόμη και το απογυμνωμένο από ουσιαστικά δικαιώματα σύμφωνο συμβίωσης έναν χρόνο μετά την καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μένουμε όμως στην ουσία και του υπενθυμίζουμε πως επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια σημαίνει αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Η Ελλάδα κι οι παραδόσεις της δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα με την επέκταση του θεσμού του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, ακριβώς όπως μας έχουν δείξει 12 παραδοσιακά κράτη στην Ευρώπη και 35 παραδοσιακές πολιτείες στην Αμερική. Ο σεβασμός βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτό του γάμου μόνο ευεργετικός μπορεί να είναι για την ελληνική κοινωνία.

Αντίθετα με αυτά που ισχυρίστηκε στις δηλώσεις του ο κύριος Αθανασίου, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου(όπως καμία άλλη σύμβαση διεθνώς) δεν απαγορεύει τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια. Τον καλούμε λοιπόν να μην σκαρφίζεται αβάσιμα επιχειρήματα, για να δικαιολογήσει την άρνηση της ελληνικής πολιτείας να νομοθετήσει υπέρ των Ελλήνων κι Ελληνίδων ΛΟΑΤ πολιτών και να αναφερθεί επιτέλους στους πραγματικούς λόγους της στάσης αυτής, που είμαστε σίγουροι-ες πως έχουν να κάνουν με τις ψηφοθηρικές μικροπολιτικές της κυβέρνησης και το φόβητρο της Εκκλησίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης χθες ανέφερε πως το ζήτημα της ισότητας στον γάμο, ένα θέμα δηλαδή Αστικού Δικαίου, «πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη».

Η ΟΛΚΕ εκφράζει την βαθύτατη λύπη της για τα παραπάνω και καλεί τον πολιτικό κόσμο να αντιδράσει στις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης που θίγουν και επηρεάζουν την ζωή χιλιάδων Ελλήνων κι Ελληνίδων. Το τμήμα της ΟΛΚΕ PinkLobby θα συνεχίσει τις επαφές του με τους/τις βουλευτές και τον αγώνα για μια κοινωνία όπου όλοι κι όλες θα έχουν ισότιμη αντιμετώπιση ως οικογένεια σύμφωνα με τις προβλέψεις του οικογενειακού δικαίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΚΕ.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!