Eurofans απανταχού της χώρας ετοιμαστείτε γιατί σήμερα σας έχω τα καυτά και πιο φρέσκα νέα από το θαυμαστό κόσμο της Eurovision σε συνεργασία με το oikotimes.com!

EUROVISION 2015 SUBLOGO

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ EUROVISION 2015

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας παρουσίασε το λογότυπο της Eurovision 2015 και εμείς με τη σειρά μας σας το παρουσιάζουμε. Το λογότυπο δεν πήρε και τις καλύτερες κριτικές καθώς θυμίζει εκείνο της Pepsi αλλά και στους πιστούς του διαγωνισμού, το λογότυπο της παιδικής Eurovision 2010 που έγινε στο Μίνσκ.

ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ CONCHITA

Η νικήτρια του διαγωνσιμού της Eurovision 2014, Conchita Wurst, παρουσίασε το πολυαναμενόμενο βίντεο για το νέο της τραγούδι “Heroes” (Ήρωες) που κυκλοφόρησε επίσημα στις 8/11. Το τραγούδι το παρουσίασε και σε ζωντανή εκτέλεση το προηγούμενο Σάββατο καθώς ήταν καλεσμένη στην εθνική επιλογή της Μάλτας. Το βίντεο παρουσιάζει μια σειρά από ανθρώπους που είναι ήρωες στην καθημερινή ζωή ενώ η ίδια παρουσιάζεται (θα έλεγα) με ένα πολύ artistic θρησκευτικό στυλ που θα μπορούσε να παραπέμψει ακόμα και στον Ιησού για μερικούς.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΙΣ 4 ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Είναι 26 Νοεμβρίου και ήδη ξέρουμς τις 4 πρώτες συμμετοχές για το διαγωνισμό της Eurovision 2015, που θα διεξαχθεί 19, 21 και 23 Μαϊου στη Βιέννη της Αυστρίας. Ήδη η Ολλανδία και το Βέλγιο ανακοίνωσαν τους καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους: η Trijntje Oosterhuis για την Ολλανδία θα παρουσιάσει σύντομα το τραγούδι της, το οποίο και θα γράψει η Anouk (Ολλανδία 2013). Το Βέλγιο επέλεξε τον δεύτερο νικητή του The Voice Belgium Loïc Nottet ενώ για το τραγούδι του θα μάθουμε σύντομα σε επικείμενη συνέντευξη τύπου της γαλλόφωνης δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (η οποία και είναι φέτος υπεύθυνη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό). Από την άλλη ολοκληρωμένη συμμετοχή έχουμε από τη Μάλτα, με το φαβορί Amber Bondin να ετοιμάζεται για τη Βιέννη με το τραγούδι “Warrior” και η ΠΓΔΜ με τον Daniel Kajmakoski που θα τραγουδήσει μια μπαλάντα και μια συμμετοχή που για 2η χρονιά δεν περιέχει εθνικ στοιχεία.

ERIC SAADE MANS ZELMERLOV

ΕΝΘΟΥΑΣΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη η Σουηδική δημόσια τηλεόραση παρουσιάσε τους 28 καλλιτέχνες για το Melodifestivalen 2015, το show από το οποίο η χώρα επιλέγει τη συμμετοχή της για τη Eurovision. Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη εθνική επιλογή της Ευρώπης καθώς όποιος έχει ζήσει την εμπειρία του φεστιβάλ συμπεραίνει εύκολα πως πρόκειται για μια παρόμοια στο 100% διοργάνωση με αυτή της Eurovision. Παρότι δεν έχουμε τα τραγούδια των 28 συμμετεχόντων, χαμός έγινε στο διαδίκτυο με την ανακοίνωση δύο πρώην συμμετεχόντων στο διαγωνισμό: Eric Saade και Måns Zelmerlöw. Ο Eric Saade είχε πάρει μέρος στη Eurovision 2011 και είχε έρθει τρίτος! Όσο για τον Måns, έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να εκπροσωπήσει τη χώρα του με αρκετά δυνατά τραγούδια και θεωρείται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για αυτόν! Παρόλα αυτά να θυμήσουμε σε όσους το γνωρίζουν ότι το Melodifestivalen σαν show είναι αρκετά ανατρεπτικό και πολλές φορές τα φαβορί καταποντίζονται και βλέπουμε νικητές που δεν περιμένουμε καν!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!