Είμαστε όλες Τρανς – Τακουνιές στους Φασίστες

20/11/2014

Sylvia-Rivera-270x440Δελτίο τύπου εξέδωσε η ομάδα “Sylvia Rivera”, σχετικά με την πρόσφατη επίθεση ενός τρανσφυλικού ατόμου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτό:

“Το βράδυ της Κυριακής 16 Νοέμβρη στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης δύο χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν βάναυσα μια τρανς γυναίκα και έναν περαστικό που πήγε να την υπερασπιστεί. Κι όλα αυτά συνέβησαν μόλις τέσσερις μέρες πριν από τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων (20 Νοέμβρη).

Οι τρανσφοβικές και ομοφοβικές επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής αυξάνονται μέρα με τη μέρα και στην πόλη μας. Μοναδικός σκοπός των νεοναζί είναι η επίδειξη σωματικής δύναμης μέσα από την μάτσο-αρρενωπότητα, μπροστά στον τρόμο τους για τη διαφορετικότητα και το θάρρος των LGBTIQA ατόμων να δηλώνουμε ανοιχτά το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου μας.

Ως LGBTIQA ομάδα «Sylvia Rivera» δηλώνουμε την οργή μας απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις και την αλληλεγγύη μας στις τρανς, τους γκέι και τις λεσβίες που τις υφίστανται. Η απάντησή μας σε αυτό το περιστατικό, αλλά και σε όλα τα περιστατικά φασιστικής βίας, θα είναι άμεση και ηχηρή. Η συμπόρευσή μας με κινηματικές συλλογικότητες οι οποίες μάχονται καθημερινά για την προάσπιση της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η επιλογή του δικού μας αγώνα. Δεν δεχόμαστε καμία διάκριση λόγω ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, χρώματος, τάξης, θρησκείας, εθνικότητας ή σωματικής- διανοητικής αναπηρίας. Υψώνουμε την φωνή μας απέναντι στην φασιστική απειλή και ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

Τους φτύνουμε πολύχρωμα στη μούρη και κάνουμε ξεκάθαρη τη θέση του LGBTIQA κινήματος στην κοινωνία: Προτάσσουμε την ισότητα για όλες, όλους και όλ* απέναντι στην ομοιομορφία, την πατριαρχία και τoν σεξισμό!”

*Το λογότυπο της εν λόγω ομάδας είναι μια γοργόνα με μούσι και υψωμένη γροθιά. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Θεσσαλονίκη, αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετά το θάνατό της έγινε γοργόνα. Βέβαια, όπως δηλώνουν: “η δική μας γοργόνα είναι queer”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!