Κόλιν Φάρελ: Η συγκινητική επιστολή για τον gay αδερφό του

17/11/2014

Colin-FarrellΜε μία επιστολή που αναφέρεται στο gay αδερφό του, επέλεξε ο Κόλιν Φάρελ να “ζητήσει” από τους Ιρλανδούς πολίτες να υποστηρίξουν τη νομιμοποίηση των gay γάμων.

Η συγκινητική αυτή επιστολή που δημοσιεύτηκε από την “Sunday World” διηγείται την ιστορία του διάσημου ηθοποιού, όταν ανακάλυψε με έκπληξη και περιέργεια ότι ο αδερφός του δεν είχε τις ίδιες σεξουαλικές αναζητήσεις με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

“Ενιωσα περιέργεια γιατί ήταν διαφορετικό από ό,τι ήξερα μέχρι τότε. Δεν μου φάνηκε όμως αφύσικο. Απλώς ήξερα ότι στον αδερφό μου αρέσουν τα αγόρια. Και επαναλαμβάνω, δεν μου φάνηκε αφύσικο”.

“Ο αδερφός μου Ιμον δεν διάλεξε να είναι ομοφυλόφιλος. Διάλεξε να φορά eyeliner στο σχολείο, κι αυτό οδήγησε στο να δέχεται καθημερινό βασανιστικό bullying στα χέρια των συμμαθητών του. Ηταν όμως πάντα περήφανος για τον εαυτό του. Ακόμα κι όταν οι υπόλοιποι τον περιγελούσαν, χρησιμοποιούσε την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά του ως όπλο απέναντι στη σκληρότητά τους.

Δεν ξέρω πού είναι σήμερα αυτά τα παιδιά που τον βασάνιζαν και τον χτυπούσαν καθημερινά. Ισως κάποιοι από αυτούς να έχουν βρει τη γαλήνη και να έχουν ξεχάσει το οδυνηρό παρελθόν. Ξέρω όμως πού είναι ο αδερφός μου. Είναι στο σπίτι του στο Δουβλίνο και ζει ειρηνικά κι αγαπημένα με τον σύζυγό του εδώ και χρόνια. Είναι το υγιέστερο και πιο ευτυχισμένο ζευγάρι που γνωρίζω. Μόνο που χρειάστηκε να ταξιδέψουν μέχρι τον Καναδά, για να μπορέσουν να κάνουν το γάμο τους.

Γι’ αυτό το θέμα για μένα είναι προσωπικό. Το γεγονός ότι ο αδερφός μου αναγκάστηκε να φύγει από την Ιρλανδία για να πραγματοποιήσει το γάμο του είναι παράλογο. Καιρός να κάνουμε το σωστό. Να ψηφίσουμε ώστε να ακουστούν όλες οι φωνές. Πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ιστορία; Οχι μόνο προσωπική, αλλά οικογενειακή, κοινωνική, παγκόσμια. Ας το κάνουμε…”.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!