Ο συνεργάτης θρησκευτικού ενημερωτικου site που δηλώνει ανοιχτά bisexual

04/11/2014

Eliel_Cruz_0Η ιστοσελίδα Religion News Service (RNS) επικεντρώνεται στην αναπαραγωγή ειδήσεων που σχετίζονται με την εκκλησία και τη χριστιανική θρησκεία γενικότερα,

Για το λόγο αυτό, κανείς δεν περίμενε να προσλάβουν έναν νέο συνεργάτη που δηλώνει ανοιχτά ότι είναι bisexual.

Ο λόγος για τον Eliel Cruz, οποίος μέσα από το blog της ιστοσελίδας θα παραθέτει τις απόψεις και τους προβληματισμούς του.

“Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έγραφα για τις διασταυρώσεις της θρησκείας,της σεξουαλικότητας και του φύλου.

‘Εχοντας αποκτήσει τόσες πολλές ουλές από τον τρόπο με τον οποίο η εκκλησία αντιμετωπίζει τα LGBT άτομα, συμφιλίωσα την πίστη και τη σεξουαλικότητα μου και ήμουν έτοιμος να αφήσω τη ζώνη πολέμου που επιβάλλει τη διαμάχη μεταξύ Χριστιανoύ και LGBT. Σαν κάποιος που ανήκει και στις δύο κοινότητες, αυτή η ζώνη πολέμου μπορεί να παράγει μια πολύ φιλική φωτιά. Αλλά ο θεός είχε διαφορετικά σχέδια για εμένα…”

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν, πάντως, και οι υπεύθυνοι του περιοδικού. Συγκεκριμένα η υπεύθυνη της ιστοσελίδας, Heidi Thompson, δήλωσε:

Ο τρόπος γραφής του είναι συναρπαστικός και εντυπωσιακός. Είτε καταπιάνεται με το ρατσιμό, προκαλώντας τις αντι-θρησεκυτικές διακρίσεις, είτε με τις εικόνες γυναικών της ποπ κουλτούρας… δεν αφήνει κανέναν να ξεφύγει.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!