Υπέρμαχος των gay γάμων ο δήμαρχος της Ρώμης

01/11/2014

WireAP_b051ec240dfd4f0dbedd7b3a358c8218_16x9_992Το “αντάρτικο” φαίνεται να συνεχίζει ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, ο οποίος εχθές αρνήθηκε να ακυρώσει την εγγραφή στα μητρώα του δήμου, για 16 γάμους ατόμων του ιδίου φύλου που έγιναν στο εξωτερικό, όπως ορίζει απόφαση που έχει στείλει στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές της Ιταλίας το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο ίδιος καταχώρησε στα μητρώα του γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών που τελέστηκαν στην Ισπανία και στο Βέλγιο, βασιζόμενος σε μια δικαστική απόφαση του περασμένου Απριλίου σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζονται οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου που έγιναν στο εξωτερικό.

Οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου απαγορεύονται στην Ιταλία και ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο έχει στείλει εγκύκλιο στις νομαρχίες ζητώντας να παρέμβουν προς τους δημάρχους για να διαγραφούν από τα μητρώα οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Ο Ινιάτσιο Μαρίνο όμως όπως είπε «αρνήθηκε την εντολή» του νόμου, διότι η ιταλική νομοθεσία ορίζει ότι οι γάμοι που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό «δεν μπορούν να καταχωρηθούν (στα μητρώα) εάν είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη». Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστήριξε, «δεν βλέπω τι κίνδυνο θα μπορούσε να φέρει ένα αγαπημένο ζευγάρι, που επισημοποίησε αυτή την αγάπη».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!