Σαουδική Αραβία: Ομοφυλόφιλος σημαίνει “παθητικός”

31/10/2014

saudi-1-630x400Το ότι η Σαουδική Αραβία ανήκει στην ομάδα των χωρών εκείνων που εξακολουθούν να θεωρούν την ομοφυλοφιλία αξιόποινα -αμαρτωλή –  πράξη είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον ομοφυλοφιλικό έρωτα, αφού ο παθητικός σύντροφος είναι αυτός που πληρώνει τη νύφη.

Στη θεοκρατούμενη ετούτη χώρα, ομοφυλόφιλος και επομένως – προς τιμωρία -αμαρτωλός, θεωρείται μόνο αυτός που έχει τον παθητικό ρόλο στη σεξουαλική πράξη, δέχεται δηλαδή τη διείσδυση του ανδρικού μορίου.Ο ενεργητικός, (αυτός που εισέρχεται) όσο δεν γίνεται και εκείνος παθητικός, δεν θεωρείται ομοφυλόφιλος.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, ότι σε ένα βίντεο που γυρίστηκε πρόσφατα σε σχολείο στη Σαουδική Αραβία και απεικονίζει δύο μαθητές να κάνουν σεξ, μόνο ο “παθητικός” μαθητής έχει καλυμμένο το πρόσωπο του.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η ομοφυλοφιλία στη Σαουδική Αραβία τιμωρείται με θάνατο.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!