Η πόλη των Βρυξελλών κατά της ομοφοβίας

09/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στις Βρυξέλλες, όπως και σε πολλές άλλες πρωτεούσες η ομοφοβία είναι γεγονός. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 60% της ΛΟΑΤ κοινότητας της πόλης έχουν υπάρξει θύματα λεκτικών επιθέσεων και το 10% θύματα σωματικών επιθέσεων. 

Το πρόβλημα αν και πραγματικό, πολύ συχνά παραμένει στο σκοτάδι, μιας και σπάνια τα θύματα καταγγέλουν το γεγονός ( βέβαια έχουν και το νομοθετικό πλαίσιο για να το κάνουν ) .

Για αυτό το λόγο η περιφέρεια και ο νομός των Βρυξελλών, επέλεξαν να κάνουν μια καμπάνια κατά της ομοφοφίας.

«Αρχικός μας στόχος είναι τα θύματα να καταγγέλουν οποιαδήποτε μορφή ομοφοβίας και να κάνουν μήνυση. Είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να γίνεται για να σταματήσει η ομοφοβία και τα θύματα να μη μένουν μόνα τους και απομονωμένα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας ισότητας. Και αυτό θα επιτρέψει στο να γίνει κατάταξη της ομοφοβίας στα στατιστικά της αστυνομίας, αρκεί βέβαια τα θύματα να δηλώνουν ότι η έπίθεση που δέχτηκαν έχει ως κίνητρο της την ομοφοβία.  «Οι αστυνομικοί δηλώνουν έκπληκτοι που τα θύματα φοβούνται να μην τα αντιμετωπίσει σωστά η αστυνομία, διότι η αστυνομία θέλει να κάνει ξεκάθαρο ότι είναι ανοιχτή και ανεκτική .»

Για τον αστυνομικό επιθεωρητή Théo Van Gasse,  «πρέπει οι αστυνομικοί να μάθουν να ακούν τα θύματα. Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε ( τους αστυνομικούς ) να καταλάβουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤ άτομα στη καθημερινή τους ζωή και τις διακρίσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά .»

Πηγή : TETU

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!