Η Conchita Wurst στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ – Η νικήτρια της Eurovision 2014, Conchita Wurst βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να στείλει το δικό της μήνυμα για την ανεκτικότητα.

Παρά τη θερμή γενικά, υποδοχή της τραγουδίστριας, μέλος του κοινοβουλίου τόνισε πως η ισότητα για τους ομοφυλόφιλους έχει ήδη επιτευχθεί στους κόλπους της ΕΕ.

2.000 μέλη και υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και επισκέπτες παρακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου και αργότερα, τη συναυλία της Conchita στους χώρους του Ευρ. Κοινοβουλίου.

Η ίδια δήλωσε: “Δεν είμαι πολιτικός παρα μόνο μια τραγουδίστρια” και η ομιλία της κράτησε 15 λεπτά και βασίστηκε στο μήνυμα “σεβασμός και ανεκτικότητα”, τα οποία πρεσβεύει χρόνια τώρα. “Δεν σας καλώ να με αγαπήσετε, αλλά απλά να σεβαστείτε αυτό που είμαι […] το φύλλο, το χρώμα και η καταγωγή δεν πρέπει πλέον να παίζουν κανένα ρόλο”.

Η Conchita ήταν καλεσμένη της αντιπροέδρου των Πρασίνων Ulrike Lunacek σε συνεργασία με άλλα τρία κόμματα, η οποία και δήλωσε: “έχουμε πολλές κρίσεις στον κόσμο, ειδικά με τα θέματα των προσφύγων αλλά το μήνυμα της Conchita είναι εξίσου σημαντικό και πρέπει να ακουστει. Η Ulrike είναι ανοιχτά λεσβία εδώ και 20 χρόνια.

Η εκδήλωση κόστισε 17.000 Ευρώ και καλύφθηκε από τον προϋπολογισμό για τα events και δημόσιες σχέσεις του κόμματος των Πρασίνων. Το μήνυμα πάντως πέρασε σε όλη την Ευρώπη καθώς όλα τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην επίσκεψη και τη δήλωση της Conchita.

Ενδιαφέρον είναι πως στις 25 του μήνα, ο επόμενος καλεσμένος του Κοινοβουλίου είναι ο Πάπας Φραγκίσκος!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!