Αν τα παιδιά μου ήταν gay…

25/09/2014
antivirus magazine διαφήμιση

kidsfilteredΌταν ένας πάστορας και πατέρας αναρωτιέται για το τι θα έκανε αν τα παιδιά του ήταν gay.

“Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν θα κάνω gay παιδιά.

Δεν είμαι σίγουρος, αν οι άλλοι γονείς το σκέφτονται, αλλά εγώ ναι. Αρκετά συχνά.

Ίσως είναι γιατί έχω πολλά gay άτομα στην οικογένεια και στον κύκλο των φίλων. Είναι στα γονίδια μου και στη φυλή μου.

Ίσως γιατί σαν πάστορας παιδιών, έχω δει και ακούσει τις τρομακτικές ιστορίες των gay Χριστιανών παιδιών- και από μέσα και από εξω από την ντουλάπα- προσπαθώντας να γίνουν ένα κομμάτι της εκκλησίας.

Ίσως γιατί σαν Χριστιανός συναναστρέφομαι με τόσους πολλούς ανθρώπους που βρίσκουν την ομοφυλοφιλία να είναι το πιο αποκρουστικό πράγμα που μπορεί να φανταστεί κανείς, κάτι που κάνουν σαφές με κάθε ευκαιρία.

Για αυτό το λόγο, είναι κάτι που αναλογίζομαι συχνά. Σαν πάστορας και πατέρας, θα ήθελα να δώσω μερικές υποσχέσεις σε εσάς και στα παιδιά μου τώρα.

1) Αν τα παιδιά μου ήταν gay, θα το ξέρατε όλοι

Τα παιδιά μου δεν θα είναι το καλά κρυμμενό μυστικό της οικογένειας μου.

Δεν θα μιλάω για αυτά σε συζητήσεις με άλλους. Δεν θα μιλάω με κάποιο κώδικα ή με κάποια ασαφή γλώσσα. Δεν θα προσπαθήσω να ρίξω στάχτη στα μάτια κανενός, και δεν θα προσπαθούσα να διαχειριστώ τα συναισθήματα αυτών που μπορεί να είναι μεγαλύτεροι ή εύθικτοι ή που νιώθουν άβολα. Η παιδική ηλικία είναι αρκετά δύσκολη και τα περισσότερα παιδιά ξοδεύουν την περισσότερη υπάρξή τους με το να νιώθουν άσχημα και υπερβολικά άβολα. Δεν πρόκειται να θέσω τον εαυτό μου σε επιπλέον δυσφορία, μόνο και μόνο για να κάνω το δείπνο των Ευχαριστιών πιο εύκολο για κάποιο τρίτο ξάδερφο με άλυτα θέματα θυμού.

Αν τα παιδιά μου μιλήσουν ανοιχτά, θα μιλάμε ανοιχτά και σαν οικογένεια.

2) Αν τα παιδιά μου ήταν gay, θα προσευχόμουν για αυτά

Δεν θα προσευχόμουν για αυτά, ώστε να γίνουν ‘κανονικά’. Έχω ζήσει αρκετά για να ξέρω ότι αν τα παιδιά μου είναι gay, αυτό είναι το κανονικό.

Δεν θα προσευχόμουν στο θεό για να τα θεραπεύσει ή να τα φτιάξει. Θα προσευχόμουν στο θεό να τα προστατεύσει. Από την άγνοιa και το μίσος και τη βία που ο κόσμος θα τους πετάξει, απλά για αυτό που είναι. Θα προσευχόμουν να τα προστατεύσει από αυτούς που θα τους περιφρονήσουν και θα θελήσουν το κακό τους. Που θα τους καταραστούν να πάνε στην κόλαση και θα τους κάνουν να περάσουν μια κόλαση, ακόμα και αν δεν τους γνωρίζουν. Θα προσευχόμουν να απολαύσουν τη ζωή. Να γελούν, να ονειρεύονται, να συγχωρούν και να αγαπούν το θεό και την Ανθρωπότητα.

Πάνω από όλα θα προσευχόμουν στο θεό, ώστε τα παιδιά μου να μην επιτρέψουν στην ασεβή συμπεριφορά αυτή που μπορεί να δεχθούν, από να τα απομακρύνουν από Αυτόν.

3) Αν τα παιδιά μου ήταν gay, θα τα αγαπούσα

Δεν εννοώ κάποια δεδομένη, απόμακρη, ανεκτική αγάπη που μένει σε ασφαλή πλάισια. Θα είναι μια υπερβολική, ανοιχτόκαρδη, απολογητική, πλούσια- από αυτές που σε ντροπιάζουν στην καφετέρια του σχολείου- αγάπη.

Δεν θα τα αγαπούσα, παρά τη σεξουαλικότητα τους και δεν θα τα αγαπούσα, εξ αίτιας αυτής. Θα τα αγαπούσα απλά γιατί θα είναι γλυκά και αστεία και τρυφερά και έξυπνα και ευγενικά και επίμονα και με ελαττώματα και αυθεντικά και όμορφα… και δικά μου.

Αν τα παιδια μου ήταν gay, θα αναρωτιόντουσαν για εκατομμύρια πράγματα σχετικά με τον εαυτό τους και τον κόσμο, αλλά ποτέ τους δεν θα είχαν δεύτερη σκέψη για το αν ο πατέρας τους είναι τρελός για αυτά.

4) Αν τα παιδιά μου ήταν gay… πολύ πιθανόν νa είναι

Αν τα παιδιά σκοπεύουν να γίνουν gay, τότε πολύ πιθανόν να είναι ήδη.

Ο Θεός τα δημιούργησε, τα συνέδεσε και τοποθέτησε τους σπόρους να είναι αυτά που είναι…

Πολλοί θα από εσάς μπορεί να προσβληθείτε από όλα αυτά. Το καταλαβαίνω. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να συμβεί, ειδικά αν είστε ένα θρησκευόμενο άτομο. Κάποιος που βρίσκει το όλο θέμα αηδιαστικό.

Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με εσάς. Είναι κάτι μεγαλύτερο από εσάς.

Αν είστε πατέρας, δε ξέρω για το πως θα αντιδράσετε αν ανακαλύψετε ότι τα παιδιά είναι gay, αλλά προσεύχομαι να το σκεφτείτε…

Αν πάντως αυτή η ημέρα έρθει για εμένα. Αν τα παιδιά μου ανοιχτούν ποτέ σε εμένα, αυτό ο Πατέρας εύχομαι αν είμαι για αυτά!”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!